Έναν αμφιλεγόμενο τρόπο βρήκαν οι μαθητές των σχολείων της Παλαιόχωρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη καθηγητών. 

Οι μαθητές έφτιαξαν μία ταινία μικρού μήκους, στην οποία περιγράφουν τις καταστάσεις που ζουν τα τελευταία τρία χρόνια, ωστόσο θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο τρόπος που εξέφρασαν τα προβλήματα τους, είναι κάπως ”’ακομψος”. 

Συγκεκριμένα, οι μαθητές αποφασίζουν να προβούν σε μία τραγική πράξη, σκηνοθετούν για την ακρίβεια, ένα ”δράμα”, ώστε να ακουστεί η φωνή τους.

Παριστάνουν ότι έχουν δώσει τέλος στην ζωή τους, καθώς εδώ και δύο μήνες δεν έχουν το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό για να κάνουν μάθημα, οπότε  προβαίνουν σε αυτή την πράξη για να ασχοληθεί η πολιτεία μαζί τους. 

Υ.Γ.1 Αν μη τι άλλο θα μπορούσαν να έχουν βρει έναν καλύτερο τρόπο για να αναδείξουν το θέμα και να ταρακουνήσουν τους υπαίτιους. 

Υ.Γ.2 Φυσικά τα παιδιά έχουν αναντίρρητο δικαίωμα στην γνώση και είναι απαράδεκτο που δεν έχουν όλους καθηγητές που χρειάζονται εδώ και δύο μήνες, ενώ τραγικό είναι το γεγονός ότι βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι καθαρή ευθύνη της πολιτείας, η οποία θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει για τα αυτονόητα.

Υ.Γ. 3 Να σημειώσουμε ότι τα ΜΜΕ των Χανίων πολλάκις έχουν αναδείξει το θέμα της έλλειψης καθηγητών στα σχολεία της περιοχής. 


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook