Κανονικά στα θρανία αύριο οι μαθητές του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πραγματοποίησαν μαθητές και γονείς του ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου για το πρόβλημα της σχολικής μεταφοράς που έχει προκύψει και την υποχρέωσή τους πλέον βάσει νόμου να πληρώνουν εισιτήριο, ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του Διευθυντή της Β’ βάθμιας Στέλιου Ζερβάκη.

Στη σύσκεψη που συμμετείχαν επίσης οι δύο υποδιευθυντές του ΕΠΑΛ Μουρνιών καθώς και καθηγητές του σχολείου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νίκος Καλιτσάκης, το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Σταύρος Ζώης αποφασίστηκε, μετά τις αναγκαίες διευκρινίσεις που υπήρξαν, να σταματήσει η κατάληψη που ξεκίνησε την Τρίτη και τα παιδιά να παρακολουθήσουν από αύριο κανονικά τα μαθήματά του.

Οι διευκρινίσεις είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι ο Διευθυντής της Β’ βάθμιας, εφόσον υπάρχει συγκεκριμένος Νόμος και έχει λάβει συγκεκριμένη εντολή από το Υπουργείο Παιδείας, δεν μπορεί να υπογράψει εντάλματα που παραβαίνουν τον Νόμο που αναφέρει ότι οι μαθητές που βρίσκονται εκτός χωροταξικής κατανομής πρέπει να πληρώνουν το μισό εισιτήριο.

Σύλλογος Γονέων και οι υπόλοιποι παριστάμενοι ταυτίστηκαν με την άποψη ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση, τόσο στην Περιφέρεια όσο και στην κυβέρνηση για να δοθεί λύση στο θέμα, με μια πιθανή τροποίηση του Νόμου.

Επίκεινται λοιπόν, στο άμεσο επόμενο διάστημα, επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή καθώς επίσης και με  Βουλευτές Χανίων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook