Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι τις Δεκεμβρίου

Ένα μουσικό καλειδοσκόπιο

Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ διοργανώνουν συναυλία με τίτλο «Ένα μουσικό καλειδοσκόπιο», με τους: Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), Χριστόφορο Μιρόσνικοβ (τσέλο) και Γιώργο Καρτέλια (βιολί), την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ώρα 20.30 με είσοδο ελεύθερη.

Θα ερμηνεύσουν έργα των J.S.Bach, L.v. Beethoven, F.Schubert, Claude Debussy, Gabriel Fauré

Τα δικά μας Χριστούγεννα

Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, παρουσιάζουν την παράσταση «Τα δικά μας Χριστούγεννα»,  με τραγούδια και Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας και της Κύπρου, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, ώρα 19.00, με είσοδο ελεύθερη.

Από την Κρήτη μέχρι την Ορεστιάδα και από την Κέρκυρα μέχρι τη Χίο, ένας ηθοποιός, ένας τραγουδιστής και 5 μουσικοί παρουσιάζουν –μέσα από δια-δραστικά με το κοινό στοιχεία- ήθη, έθιμα, στολές και εμφανίσεις των υπέροχων ελληνικών και κυπριακών πόλεων και χωριών.

Κάλαντα βυζαντινά, νησιώτικα, μακεδονίτικα, ηπειρώτικα και κυπριακά, ηχούν κατά τη διάρκεια της παράστασης και –μέσα από ευφάνταστα κείμενα- διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους.

Οι μεταμφιέσεις του ηθοποιού, τα κοστούμια και τα αντικείμενα –με τα οποία έρχονται σε επαφή οι μικροί μας φίλοι- καθώς και τα τραγούδια των μουσικών, συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο μια μοναδική παράσταση.

Συμμετέχουν οι:

Σπύρος Χαλκιάς (ηθοποιός – αφηγητής), Θάνος Ματζίλης (τραγουδιστής),

Γιάννης Γκαβαρδίνας (κρουστά σαντούρι), Ρίτα Ζωβοϊλη (κανονάκι)

Ρισέλ Μέτα (κιθάρες – νυκτά), Σταυρούλα τρυφιάτη (καβάλι – κρουστά), Νίκος Χιώτογλου (πιάνο)

Προβολή παιδικών κινηματογραφικών ταινιών

Το Goethe-Zentrum Chania, σε συνδιοργάνωση με το  Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, διοργανώνουν προβολή  παιδικών κινηματογραφικών ταινιών, το Σάββατο 21 και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019,  στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, με είσοδο ελεύθερη

Θα προβληθούν οι ταινίες :

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου

18.00 :  Οι μουσικοί της Βρέμης (Die Bremer Stadtmusikanten)

19.15 :  Η κυρία Holle (Frau Holle)

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου

18.00 : Η τάξη που πετάει (Das fliegende Klassenzimmer)

Οι μουσικοί της Βρέμης (Die Bremer Stadtmusikanten)

Το παραμύθι “Οι μουσικοί της Βρέμης” μιλάει για τέσσερα ζώα που γερνούν και ως είθισται προορίζονται να θανατωθούν. Ο γάιδαρος, ο σκύλος, η γάτα και ο κόκορας, όμως καταφέρνουν να ξεφύγουν από το πεπρωμένο τους και να αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους ως μουσικοί της πόλης της Βρέμης. Στο νυχτερινό τους ταξίδι βρίσκουν ένα σπίτι, όπου τα φώτα είναι αναμμένα και ξεκινάει μια μεγάλη περιπέτεια.

Σκηνοθεσία: Dirk Regel

Παίζουν: Peter Striebeck, Harald Schmidt, Hannelore Elsner

Διάρκεια: 58 min

Γλώσσα: Γερμανικά

Υπότιτλοι : Ελληνικοί

Η κυρία Holle (Frau Holle)

Στην κινηματογραφική διασκευή του παραμυθιού “Frau Holle”, δύο αδελφές, η Marie και η Luise, πρέπει να βοηθήσουν τη μητέρα τους που είναι χήρα, στις δουλειές του σπιτιού. Η μία είναι φιλική και εργατική. Η άλλη είναι τεμπέλα, ματαιόδοξη και εγωκεντρική. Μόνο μια από τις αδελφές καταφέρνει να δείξει την αξία της στην ευγενική «μητέρα Hulda», που κάνει το χιόνι να πέφτει από τους ουρανούς.

Σκηνοθεσία: Bodo Fürneisen

Παίζουν: Marianne Sägebrecht, Herbert Feuerstein, Johanna Gastdorf

Διάρκεια: 58 min

Γλώσσα: Γερμανικά

Υπότιτλοι : Ελληνικοί

Η τάξη που πετάει (Das fliegende Klassenzimmer)

Σύγχρονη έκδοση του μυθιστορήματος του Erich Kästner. Ο Jonathan (12 ετών) είναι ένας καινούριος μαθητής στο παγκοσμίου φήμης οικοτροφείο του St. Thomas στη Λειψία. Τα άλλα αγόρια γίνονται γρήγορα φίλοι του. Βρίσκουν το χειρόγραφο κείμενο ενός θεατρικού και αποφασίζουν να το ανεβάσουν, αλλά ο διευθυντής της χορωδίας τούς το απαγορεύει. Έγραψε το έργο μαζί με τον φίλο του Robert, ο οποίος όμως εξαφανίστηκε, όταν ο πατέρας του διέφυγε προς τη Δύση από την Ανατολική Γερμανία.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις αληθινές σχέσεις και τελικά η γιορτή των Χριστουγέννων που οργανώνουν στέφεται με απόλυτη επιτυχία.

Σκηνοθεσία: Tomy Wigand

Παίζουν: Ulrich Noethen, Sebastian Koch, Piet Klocke

Διάρκεια: 110 min

Γλώσσα: Γερμανικά

Υπότιτλοι : Ελληνικοί

Συνάντηση χορωδιών στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, διοργανώνουν συνάντηση χορωδιών, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», ώρα 20.00, με είσοδο ελεύθερη

Οι χορωδίες των τοπικών φορέων του Δήμου μας συμπράττουν σε μια μεγάλη συναυλία με μελωδίες Χριστουγεννιάτικες στο

Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”.

Συμμετέχουν: η Χορωδία Χανίων, η Χορωδία του Μουσικού Συνόλου Απόλλων, η Χορωδία της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων “ Ο Άγιος Πολύκαρπος”, η Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Χαλέπας, η Χορωδία του Πολωνικού Σχολείου Χανίων, Χορωδία Ενηλίκων Ενορίας Μουρνιών “Η Ζωοδόχος Πηγή” και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χανίων

Ιστορίες στο τάκα – τάκα

Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, παρουσιάζουν το έργο του Μπερνάρ Φριό «Ιστορίες στο τάκα – τάκα», σε παραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, με ώρες παραστάσεων 12.00 και 18.00

Είσοδος με δελτίο δωρεάν εισόδου, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από το ΚΑΜ (Μεγάλο Αρσενάλι), 09.00 – 14.00, έως την Παρασκευή  20

Σε ένα σκηνικό περιβάλλον που θυμίζει παιδικό δωμάτιο, τρεις ηθοποιοί -πότε ως ενήλικες και πότε ως παιδιά- ξεδιπλώνουν μέσα από ένα διαρκές παιχνίδι ρόλων δώδεκα σύγχρονες καθημερινές ιστορίες.

Ιστορίες που θίγουν σημαντικά και ευαίσθη τα ζητήματα με τρόπο ανάλαφρο που όμως δε στερείται βάθους. Με την τολμηρή και ευαίσθητη ματιά τους, με την ελαφράδα και το χιούμορ τους πραγματεύονται θέματα της καθημερινής ζωής, των σχέσεων, των ανακαλύψεων, των μυστικών και των συγκρούσεων της παιδικής ηλικίας.

Ιστορίες για παιδιά που θέλουν να γίνουν μεγάλοι και μεγάλους που προσπαθούν να καταλάβουν τα παιδιά. Για παιδιά που αναζητούν την αλήθεια, που διψάνε για γνώση, που διεκδικούν αυτό που χρειάζονται.

Ιστορίες που συγκινούν και ξαφνιάζουν. Ιστορίες για μικρά παράπονα και κρυφούς καημούς. Για όνειρα και φόβους, για τρυφερές κακίες και πονηρές αταξίες.

Ιστορίες με απρόσμενες ανατροπές, όπου το καθημερινό μπλέκεται απροσδόκητα με το φανταστικό και η αλήθεια γίνεται ένα με το ψέμα.

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Σκηνικά – Κοστούμια: Μικέλα Παπαδουλάκη

Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης

Κίνηση: Έλενα Σταυροπούλου

Ερμηνεύουν οι Φλώρα Ασουμανάκη, Μαρίνα Πανηγυράκη, Μάνος Στεφανάκης

που παίζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας θα φέρουν το άφθονο γέλιο, αλλά και τον προβληματισμό και την μάθηση που χαρίζει το θέατρο, με τον δικό του, χαρούμενο τρόπο.

Για παιδιά από 6 ετών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook