Τον Ιανουάριο η δημοπρασία του έργου αποκατάστασης της ιστορικής σκάλας που συνδέει την οδό Αφεντούλιεφ με την οδό Αγίου Μάρκου

Μεταξύ των παλιών φυλακών και του μεγάλου αρσεναλιού ή αν θέλετε μεταξύ των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, η πέτρινη σκάλα που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία της παλιάς πόλης των Χανίων.

Με πολλές τις φθορές από το πέρασμα των χρόνων, τα 47 σκαλοπάτια, εντός του 2020 θα αποκατασταθούν και  θα φιλοξενήσουν πολλούς περισσότερους διαβάτες απ’ότι μέχρι τώρα που λόγω των φθορών πολλοί την αποφεύγουν.

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χανίων εγκρίθηκαν οι όροι της Διακήρυξης της Δημοπρασίας του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΤΡΙΝΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΔΩΝ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΕΦ», συνολικού προϋπολογισμού 45.000 ευρώ.
Το έργο συνοπτικά αφορά σε αποκατάσταση του λιθόστρωτου της σκάλας που ενώνει την οδό Αγίου Μάρκου με την οδό Αφεντούλιεφ , επισκευή των λιθοδομών που οριοθετούν από δυτικά τη σκάλα και ηλεκτροφωτισμό της σκάλας.

Η δημοπρασία θα διενεργηθεί στην οδό Γρηγορίου Ε’ 50 & Κ. Σφακιανάκη στις 14/01/2020 ώρα 10.00 – στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε τρεις  μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook