Συστατικά

500 γρ. (1 πακέτο) ταλιατέλες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
300 γρ. µέτρια µανιτάρια, τεµαχισµένα (4 φλ. περίπου, τεµαχισµένα)
200 γρ. ιταλική πανσέτα (Pancetta) ή καπνιστό µπέικον, σε τετραγωνάκια
1 κοφτή κουταλιά αλεύρι
310 ml (1 1/4 φλ.) κρέµα γάλακτος
60 ml (1/4 φλ. ή 4 κουταλιές) γάλα
μαϊντανός και παρµεζάνα για το σερβίρισµα
αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

Βήμα 1

Ρίχνετε τις ταλιατέλες σε µια κατσαρόλα µε µπόλικο αλατισµένο νερό που βράζει και τις ψήνετε µέχρι να µαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και τις επιστρέφετε στην κατσαρόλα να µείνουν ζεστές.

 Βήμα 2

Ζεσταίνετε το λάδι µε το βούτυρο µέχρι να αφρίσει καλά σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε µέσα τα µανιτάρια, σε δυνατή φωτιά, µέχρι να ροδίσουν, για 5 περίπου λεπτά. Τα βγάζετε µε τρυπητή κουτάλα και στη θέση τους ρίχνετε την πανσέτα ή το µπέικον. Τη σοτάρετε µέχρι να ροδίσει και να γίνει ελαφρά τραγανή, για 3-4 περίπου λεπτά, και την πασπαλίζετε µε το αλεύρι. Ανακατεύετε το µίγµα µέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.

 Βήμα 3

Προσθέτετε στο τηγάνι σιγά-σιγά την κρέµα γάλακτος και το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς µε το σύρµα. Επιστρέφετε το τηγάνι σε χαµηλή φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε µέχρι να κοχλάσει το µίγµα και να δέσει σε ελαφριά µπεσαµέλ. Ανακατεύετε µέσα τα µανιτάρια και αλατοπιπερώνετε. Αδειάζετε τη σάλτσα στις ταλιατέλες και τις ανακατεύετε καλά σε χαµηλή φωτιά να ζεσταθούν καλά, για 2-3 λεπτά. Τις σερβίρετε αµέσως γαρνιρισµένες µε µαϊντανό και πασπαλισµένες µε παρµεζάνα.

*Μία ιταλική συνταγή από τον σεφ Περικλή Ρουσουνίδη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook