Πως επιτήδειοι με απόλυτα πιστευτό τρόπο  αποσπούν χρήματα μέσω τραπεζικής υπηρεσίας σε ΑΤΜ

Οι πάσης φύσεως απατεώνες έχουν σκαρφιστεί πολλούς τρόπους για να αποσπούν χρήματα και μάλιστα εξελίσσονται διαρκώς εκμεταλλευόμενοι και τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες.

Πριν από έναν χρόνο το Flashnews.gr  είχε δημοσιεύσει την περίπτωση απόπειρας εξαπάτησης ενός Χανιώτη με την αξιοποίηση της δυνατότητας ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ «Λεφτά στο λεπτό».

Σήμερα η ίδια μέθοδος χρησιμοποιήθηκε σε βάρος Χανιώτισσας και όπως και στην προηγούμενη περίπτωση έτσι και τώρα το ποσό που ζήτησαν και πήραν – αυτή την φορά – οι επιτήδειοι ήταν 600 ευρώ.

Όπως και πέρυσι έτσι και σήμερα η μέθοδος των απατεώνων έχει ως εξής:

Λαμβάνετε μήνυμα στο messenger από δήθεν φίλο (η) σας που σας λέει πως έχασε το πορτοφόλι και σας παρακαλεί εάν μπορείτε να στείλετε 600 ευρώ μέσω της τραπεζικής υπηρεσίας ΑΤΜ «Λεφτά στο λεπτό».

Το εντυπωσιακό είναι πως στην διάρκεια της ανταλλαγής των μηνυμάτων η «συνομιλία» γίνεται με αριστοτεχνικά πιστευτό τρόπο, μέχρι να στείλετε το μήνυμα με τον κωδικό αριθμό που χρειάζεται ο απατεώνας για να πάει στο ΑΤΜ να κάνει την ανάληψη των χρημάτων.

Μετά…. «που τον είδατε τον Παναγή».

Η Χανιώτισσα ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αυτό που της συνέβη προκειμένου να υπάρξει ευρύτερη ενημέρωση και να μην την «πατήσουν» και άλλοι.

Και μπορεί η Χανιώτισσα να προχώρησε σε καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά σύμφωνα πάντως με ειδικούς ο μόνος τρόπος για να προστατευτείτε είναι μόλις λάβετε το μήνυμα να καλέσετε άμεσα στο τηλέφωνο τον – πραγματικό – φίλο σας και να βεβαιωθείτε πως όντως σας έστειλε το συγκεκριμένο μήνυμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook