Είναι γνωστό και αν δεν το γνωρίζετε ιδού η ευκαιρία να το μάθετε πως στα Κέντρα Υγείας, όπως π.χ. στην Κίσσαμο, αφού παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε ένα περιστατικό από την στιγμή που θα κριθεί ως σοβαρό  άμεσα πρέπει να γίνει η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Χανίων.

Το Κ.Υ. διαθέτει ασθενοφόρο και βρέθηκε τρόπος να λυθεί το πρόβλημα που υπήρχε με την έλλειψη οδηγών, μέσω δημοτικών υπαλλήλων που ορίστηκαν και ως εθελοντές οδηγοί των ασθενοφόρων.

Όμως προκύπτει ένα άλλο πρόβλημα. 

Αυτό της ασυνειδησίας και μάλιστα άκρως επικίνδυνης κάποιων οδηγών αυτοκινήτων οι οποίοι κινούμενοι στην εθνική οδό από Κίσσαμο προς Χανιά, αδιαφορούν για τις σειρήνες και τα φώτα των ασθενοφόρων και δεν κάνουν στην άκρη για να ανοίξουν τον δρόμο!

Ειδικά αυτή την περίοδο που – λόγω των έργων τοποθέτησης του υπόγειου καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο – έχουν τοποθετηθεί κώνοι στην μέση του δρόμου, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους οδηγούς των ασθενοφόρων που αγωνιούν για να μεταφέρουν έγκαιρα στο Νοσοκομείο τον άνθρωπο που χρειάζεται άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη.

Την αγωνία αυτή μετέφερε στο Flashnews.gr ο κ. Γιάννης Χοχλάκης, ένας από τους εθελοντές οδηγούς  ασθενοφόρου του Κ.Υ. Κισσάμου.

« Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να γράψετε ότι αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα στις διακομιδές των έκτακτων περιστατικών από την Κίσσαμο προς το Νοσοκομείο Χανίων λόγω του ότι κάποιοι οδηγοί παρότι ακούν τις σειρήνες και βλέπουν τους φάρους αναμμένους δεν κάνουν στην άκρη ως οφείλουν. 

Εμείς δεν μπορούμε να προσπεράσουμε εύκολα λόγω των κολονακιών που είναι στην μέση του δρόμου. Έχουμε δε και την καθυστέρηση στο φανάρι προς Κολυμβάρι και δεν πρέπει να χάνουμε και άλλο χρόνο εξαιτίας κάποιων.»

Έλεος πιά. Ακόμη και αν αδιαφορούν για τον συνάνθρωπο, ας σκεφτούν κάποιοι πως μέσα στο ασθενοφόρο μπορεί να είναι κάποιος συγγενής, φίλος, συγχωριανός ή γείτονάς τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook