Περίπου 85 αθλητές βραβεύτηκαν – Ιδιαίτερη αναφορά στους δυο σφυροβόλους στα Χανιά που ετοιμάζονται για Ολυμπιακούς Αγώνες – Βραβεύτηκαν και τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου

Η λέξη αθλητής ετυμολογικά προέρχεται από τη λέξη άθλος που σημαίνει επίτευγμα, κατόρθωμα. Οι περίπου 85 αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου Ελ. Βενιζέλος που βραβεύτηκαν σήμερα στα Χανιά, τυγχάνει να είναι από τους πιο χαρακτηριστικούς εκφραστές αυτής καθ’ αυτής της ουσίας της ετυμολογίας “άθλος” κι αυτό γιατί κάτω από δύσκολες συνθήκες και υποτυπώδεις σε αρκετές περιπτώσεις υποδομές, καταφέρνουν όχι μόνο να υπερκεράσουν τα όποια εμπόδια αλλά και να πετύχουν υψηλούς στόχους και επιδόσεις.

Η προσπάθεια αυτή των αθλητών του Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος, των προπονητών αλλά και των υποστηρικτών τους, βραβεύτηκε και φέτος, όπως κάθε χρονιά στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΑΝΕΚ.

Μεταξύ των βραβευθέντων αθλητών ιδιαίτερα εύσημα απονεμήθηκαν και στους δυο σφυροβόλους, Μιχάλη Αναστασάκη και Χρήστο Φραντζεσκάκη που θα αγωνιστούν φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως ανέφερε στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος Γυμναστικού Συλλόγου Ελευθέριος Βενιζέλος, Γιώργος Γιατρουδάκης:

“Σήμερα όπως και κάθε χρόνο τα τελευταία 24 έτη, κάνουμε αυτή τη γιορτή για να τιμήσουμε τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους προπονητές μας, τους φορείς, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές. Είναι ό,τι πιο λίγο μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά τα παιδιά που έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό για να πετύχουν τους στόχους τους είτε τους αθλητικούς είτε τους συλλογικούς. Φέτος η γιορτή έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς θα τιμηθούν τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου – και αυτά που είναι εν ζωή και αυτά που έφυγαν – τα οποία ξεκίνησαν τον σύλλογο το 1976. Επίσης, θα τιμήσουμε ιδιαιτέρως και τα δυο παιδιά, τον Αναστασάκη και τον Φρατζεσκάκη, τους σφυροβόλους, οι οποίοι θα είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς αυτό που έχουν πετύχει.

Οι συνθήκες άθλησης είναι γνωστό ότι δεν είναι καθόλου καλές. Η επιτυχία είναι ότι τα παιδιά με τη θέλησή τους και τους προπονητές τους έχουν καταφέρει να πετύχουν αυτό που άλλοι θεωρούν ακατόρθωτο. Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν είναι ούτε στο στάδιο αυτές που θα έπρεπε να είναι. Τι να πούμε και για τους δυο σφυροβόλους που με την παρουσία και τη βοήθεια του κ. Θωμαδάκη ο οποίος είναι ιδιώτης και μας παραχώρησε έναν χώρο στην Αγιά, έχουν τη δυνατότητα τώρα δυο χρόνια με δικά μας χρήματα και με τη βοήθεια του ΣΕΓΑΣ, της αντιπεριφέρειας, της περιφέρειας και του δήμου, να γυμναστούν”

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον στίβο ο Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος είναι πρώτος στην Ελλάδα ανάμεσα σε 340 συλλόγους και όπως τόνισε ο κ. Γιατρουδάκης ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος βρίσκεται μεταξύ πρώτης και δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook