Τι δηλώνουν στο Flashnews.gr οι οργανωτικές επιτροπές μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα λόγω του κορονοϊού

Τελευταία ενημέρωση 22:30

Μουδιασμένοι είναι οι διοργανωτές των καρναβαλικών εκδηλώσεων και στην Κρήτη μετά την ανακοίνωση του υπουργού υγείας για ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με το υπουργείο Υγείας ζητώντας διευκρίνιση αν η ακύρωση αφορά μόνο στα μεγάλα καρναβάλια ή είναι καθολική για όλα και η απάντηση με σαφηνεία ήταν ότι είναι καθολική, για μεγάλα και μικρά. Μάλιστα, όπως είπαν θα σταλεί και εγγράφως η απόφαση στους δήμους. To Flashnews.gr επικοινώνησε επίσης και με τους διοργανωτές των καρναβαλιών στην Κρήτη.

Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι

“Εγκεφαλικό” προκάλεσε στον δήμο Ρεθύμνου και τους διοργανωτές η απόφαση ακύρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Δείτε τις αντιδράσεις στον δήμο Ρεθύμνου

Παλαιοχωρίτικο καρναβάλι:

Το βράδυ της Πέμπτης ο Σύλλογος Παλιοχωρίτικου Καρναβαλιού αποφάσισε να μην συμμετέχει στο καρναβάλι, αλλά οι δρόμοι της Παλαιόχωρας θα γεμίσουν μασκαρεμένους που θα κατέβουν με τις στολές τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση.

Κισσαμίτικο Καρναβάλι

Το βράδυ ανακοινώθηκε απο τον Δήμο Κισσάμου, η ματαίωση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Καλυβιανό καρναβάλι

Όπως ανέφερε η Εύα Κουμανδράκη – Μέλος Καρναβαλικής Επιτροπής Καλυβιανού Καρναβαλιού:

“Θα περιμένουμε πρώτα να έρθει στα χέρια μας ένα επίσημο έγγραφο στον δήμο από το Υπ. Υγείας, να δούμε τι γράφει και τι πρέπει να γίνει. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε δύσκολη θέση δεν μπορούμε να πούμε ούτε ναι ούτε όχι. Σαφώς αν είναι στο χέρι μας εννοείται ότι θα πραγματοποιήσουμε καρναβάλι, δεν εργαστήκαμε τόσο καιρό, ούτε κάναμε τόσες προετοιμασίες για να τα πετάξουμε όλα στον αέρα. Θεωρούμε ότι είναι λάθος απόφαση του υπουργού υγείας να κάνει κάτι τέτοιο τρεις μέρες πριν, υπάρχουν οικονομικά ζητήματα που δεν μπορούν να καλυφθούν. Τα έξοδα είναι πολλά, όλες οι κατασκευές είναι έτοιμες, οι αφίσες έχουν βγει, τα ποσά που έπρεπε να δοθούν έχουν ήδη δοθεί στο 90%! Πώς θα καλυφθούν όλα αυτά τα έξοδα; Δεν είναι τόσο εύκολο. Υπάρχουν μαγαζιά που έχουν κάνει έξτρα προμήθειες για να δουλέψουν, υπάρχουν ξενοδοχεία που έχουν κάνει ειδική προετοιμασία για να ανοίξουν αυτές τις ημέρες και έχουν πάρει προσωπικού. Είναι δύσκολη η θέση μας αυτή τη στιγμή για να πούμε ότι δεν θα το βγάλουμε ή θα το βγάλουμε. Θα το σκεφτούμε πολύ σοβαρά. Θα αποφασίσουμε τι να κάνουμε τις επόμενες ώρες και εφόσον πάρουμε και στα χέρια μας το επίσημο έγγραφο του υπουργείου υγείας”

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο συγκαλεί για το θέμα ο δήμος Αποκορώνου – Δείτε την ανακοίνωση

Δήμος Χανίων για παράλληλες εκδηλώσεις

Ο δήμος Χανίων με καθυστέρηση ανακοινώνει ότι ακυρώνονται οι παράλληλες αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου

Δήμος Μαλεβιζίου

Ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Μαλεβιζίου

Δήμος Γόρτυνας

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας σχετικά με την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ο Δήμος Γόρτυνας θα ακολουθήσει την απόφαση του υπουργείου.

Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων μετά την εμφάνιση κρουσμάτων  κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα Κούλουμα στον Καράβολα, που επρόκειτο να διεξαχθούν την Καθαρή Δευτέρα   2 Μαρτιου 2020, αναβάλλονται. 

Η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας νωρίτερα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook