Προσπάθεια προάσπισης της Δημόσιας Υγείας από τον νέο κορωνοϊό.

Συνάντηση με τη Διοικήτρια Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης είχαν την Τετάρτη 11 Μαρτίου, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών , Οικονομικών, Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδείας Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Τζιράκης Δημήτριος, και η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τζερμιάδων ,κα. Γουγουρέλα Έφη, με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο της Υγείας.

Στη συνάντησή τους, τα θέματα που ετέθησαν επί τάπητος ήταν από τη μία η προσπάθεια προάσπισης της Δημόσιας Υγείας από τον νέο κορωνοϊό, και από την άλλη το μείζον πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια σε ιατρικό προσωπικό το Κέντρο Υγείας Οροπεδίου Λασιθίου.   

Η κα. Μπορμπουδάκη Λένα, Διευθύντρια της Υγειονομικής Περιφέρειας , δεσμεύτηκε και συμφώνησε στο να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη ενός ιατρού, ενώ, επίσης,  δεσμεύτηκε , με αφορμή την επικείμενη εγκύκλιο που ετοιμάζει το Υπουργείο για αύξηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού σε δομές Υγείας, να προσληφθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός ιατρικού προσωπικού ώστε να ενισχυθεί το νευραλγικό έργο του Κέντρου Υγείας Οροπεδίου Λασιθίου.

Ο  Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, επιδιώκει και στοχεύει στην αύξηση του δυναμικού στις υπηρεσίες αλλά και δομές που υπάρχουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα μια καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε όλα τα επίπεδα και μακροπρόθεσμα στην εξάλειψη του φαινομένου της υποστελέχωσης που συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook