Με ιδιαίτερη αυστηρότητα τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Καταστάσεις που μέχρι πριν από λίγο θα φάνταζαν απίστευτες βιώνουν οι πολίτες οι οποίοι πηγαίνουν στα σουπερ μαρκετ για τις αγορές τους.

Σε εφαρμογή των μέτρων για την προστασία του πληθυσμού από την επέλαση του κορωνοϊού από το πρωί της Δευτέρας η είσοδος των καταναλωτών στα καταστήματα γίνεται με τον αυστηρό περιορισμό του ενός ατόμου ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Ο αριθμός των εισερχομένων ελέγχεται στην είσοδο από υπαλλήλους, ενώ εκεί υπάρχουν και απολυμαντικά καθώς και γάντια μιας χρήσης στην διάθεση των πελατών.

Επιπλέον όλοι οι εργαζόμενοι φορούν γάντια μιας χρήσης, ενώ υπάλληλοι συνεχώς απολυμαίνουν τα καλάθια και τα καρότσια.

Σε επίσκεψη του Flashnews.gr σε δυο σουπερ μαρκετ στα Χανιά, φάνηκε πως οι επιχειρήσεις τηρούν με αυστηρότητα τα μέτρα, ενώ οι καταναλωτές πρέπει να μην ξεχνούν την υποχρέωση της τήρησης συγκεκριμένης απόστασης δυο μέτρων από άλλους πελάτες και τους εργαζόμενους κάτι που τους το υπενθυμίζουν με συνεχείς ανακοινώσεις οι υπεύθυνοι του καταστήματος.

Υπενθυμίζεται πως με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται να υπογραφεί σήμερα και με στόχο την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, το ωράριο των σουπερ μαρκετ θα διευρυνθεί κατά μια ώρα και θα μπορούν να είναι ανοιχτά τις επόμενες τέσσερις Κυριακές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook