Όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν εξοπλιστεί με τους οικίσκους διαλογής ύποπτων περιστατικών με ασθενείς οι οποίοι δεν θα εισέρχονται στο εσωτερικό του κτιρίου των ιατρείων.

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε την λειτουργία του ο οικίσκος διαλογής ύποπτων περιστατικών για κρούσματα κορωνοϊού, ο οποίος  έχει τοποθετηθεί στον χώρο έξω από το Κέντρο Υγείας Χανίων επι της λεωφόρου Καραμανλή (παλαιά ιατρεία ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ).

Ο οικίσκος – προσφορά Χανιώτη επιχειρηματία – τοποθετήθηκε την Τρίτη, χθες ηλεκτροδοτήθηκε και εξοπλίστηκε κατάλληλα.

Μάλιστα σήμερα – για πρώτη φορά – τέθηκε σε λειτουργία καθώς στο Κέντρο Υγείας εμφανίστηκε ένας 30χρονος Χανιώτης με συμπτωματολογία παρόμοια του κορωνοϊού.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο Χανιώτης απομονώθηκε εντός του οικίσκου, εξετάστηκε επισταμένως από τους ιατρούς,  έγιναν και οι αναγκαίες απεικονιστικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως είχε μια απλή λοίμωξη με αποτέλεσμα να του χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία με αντιβίωση και να αναχωρήσει.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο υπεύθυνος του Κ.Υ. Χανίων Σωτήρης Δρούτσος, οποιοδήποτε πηγαίνει στο Κέντρο Υγείας, στην είσοδο θα πρέπει να αναφέρει τον λόγο, όπου και θα γίνεται μια πρώτη διαλογή και εαν κάποιος έχει συμπτώματα βήχα, πυρετού κλπ, δεν θα εισέρχεται εντός του κτιρίου αλλά θα εξετάζεται στον χώρο του οικίσκου – ιατρείου σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook