Να στηρίξει ο κόσμος την τοπική οικονομία και τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις καλεί ο Σύλλογος Κρεοπωλών Νομού Χανίων, ειδικά σε αυτές τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα Πάσχα τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα, με απαγορεύσεις μετακινήσεων, με κλείσιμο των Εκκλησιών και άλλα μέτρα λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο ο κόσμος θα κληθεί να γεμίσει το Πασχαλινό του τραπέζι με το καθιερωμένο και παραδοσιακό μενού που περιλαμβάνει, καταρχάς, το κρέας σε όλες τις “μαγειρικές” εκδοχές.

“Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Θερμή παράκληση όμως επειδή διάγουμε δύσκολη περίοδο, όλος ο κόσμος να στηρίξει την τοπική κτηνοτροφία και κατ’ επέκταση τις τοπικές επιχειρήσεις, τα μικρά καταστήματα και την τοπική οικονομία. Τα λεφτά πρέπει να μείνουν στον τόπο μας”, τονίζει στο Flashnews o πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων Κώστας Φιωτάκης.

Τις Ημέρες του Πάσχα, τόσο τα Σφαγεία, όσο φυσικά και τα κρεοπωλεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αυτο σημειώνει εξάλλου, με ανακοίνωσή του η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών σας ενημερώνει ότι τα ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ανήκουν στην ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ και την περίοδο του Πάσχα θα υπάρχει πλήρης επάρκεια κρεάτων και αμνοεριφίων, τα σφαγεία ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ και η διακίνηση θα διεξαχθεί ομαλά όπως κάθε χρόνο.

Πλήρες ωράριο λειτουργίας των κρεοπωλείων 

Σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας των κρεοπωλείων την Μεγάλη Εβδομάδα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και εφόσον δεν προκύψουν πρόσθετα μέτρα πρόληψης από την κυβέρνηση θα είναι:

Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη: 08.00 – 21.00

Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο: 08.00 – 18.00

Τηρούνται τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού

Τέλος, ο κ. Φιωτάκης σημειώνει ότι όλα τα κρεοπωλεία στα Χανιά τηρούν πλήρως του κανόνες υγιεινής, στο μέγιστο μάλιστα βαθμό, λόγω κορωνοϊού: “Στις βιτρίνες μας βαζουμε ταμπελάκια, ώστε να μπαίνει ένας-ένας πελάτης στο κάθε μαγαζί. Έχουμε αντισηπτικα, γαντια και ό,τι άλλο απαιτείται, τόσο εμείς, όσο και για τους πελάτες. Προσέχουμε τα κρεατα μας. Πάντως δεν έχουμε κανένα παραπονο από τον κοσμο που είναι ενημερωμένος. Χρειάζεται από όλους μας υπομονή. Το Πάσχα θα ξανάρθει, φτάνει να έχουμε υγεία”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook