Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 13 Μαΐου τηλεδιάσκεψη στο Δήμο Πλατανιά με τη συμμετοχή του Δημάρχου Πλατανιά κ.Ιωάννη Μαλανδράκη ,των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κ. Εμμανουήλ Ντουντουλάκη & κ. Δημητρίου Ανθούση και των εκπροσώπων παραγωγικών φορέων.

Κατά την τηλεδιάσκεψη  ο Δήμαρχος κ. Μαλανδράκης, τους ενημέρωσε  διεξοδικά για όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν  αναληφθεί το προηγούμενο διάστημα από το Δήμο και την ΠΕΔ Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα έγινε εκτενής συζήτηση, βάση της πρόβλεψης της ΠΝΠ για την δυνατότητα απαλλαγής Δημοτικών Τελών   για τις επιχειρήσεις που είναι σε αναστολή η λειτουργία τους .

Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων, παραλιών , ναυαγοσωστικής προστασίας, καθαρισμού παραλίας και άλλα θέματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Ο Δήμαρχος τους ανακοίνωσε ότι υπάρχει πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, για εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο,  για την πλήρη απαλλαγή των δημοτικών ανταποδοτικών τελών για ένα δίμηνο με τροποποίηση  του προϋπολογισμού του Δήμου και δεν θα εισπραχθούν μισθώματα Κυλικείων στα σχολεία του Δήμου, σύμφωνα με την ανωτέρω ΠΝΠ και ούτε θα καταβληθούν τροφεία για τα παιδιά που είναι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, κατά το διάστημα της αναστολής της λειτουργίας τους, επίσης τους ενημέρωσε ότι  ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα η καθαριότητα των παραλιών στο τεράστιο παραλιακό μέτωπο του Δήμου .

Όσο αφορά τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, ήταν κοινά αποδεκτό  ότι αφορά ένα πάρα πολύ μικρό αριθμό επαγγελματιών και θα υπάρξει μετά τις οριστικές αποφάσεις  του αρμόδιου Υπουργείου, περί διπλασιασμού  του παραχωρούμενου χώρου, η ανάλογη απόφαση του Δήμου.   

Σε ότι αφορά για τα τέλη αποχέτευσης που επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις τουρισμού, με δεδομένο τη  μη λειτουργίας τους , το δεύτερο τρίμηνο του 2020, να υπάρξει πρόταση προς το Δ.Σ. της ΔΕΥΒΑ για μείωση των παραπάνω τελών για το αντίστοιχο διάστημα.

Σε ότι αφορά τις παραλίες η πρόταση προς την Κυβέρνηση είναι να μην καταβληθούν τέλη για την παραλία και συγχρόνως η ναυαγοσωστική προστασία να επιδοτηθεί από το κράτος για το τρέχον έτος. 

Κατά την συζήτηση  τέθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επισκεψιμότητας του τόπου με συνδυασμένες παρεμβάσεις από την πολιτεία που αφορούν τις αερομεταφορές αλλά και τους παραχωρησιούχους των αεροδρομίων.

Η πρόταση που έθεσε ο Δήμαρχος και έγινε αποδεκτή, αφορά την αναστολή είσπραξης των αεροπορικών τελών έτσι ώστε να αυξηθούν τα κίνητρα για τις αεροπορικές εταιρίες αλλά και η μείωση του κόστους ανά επιβάτη και αυτό να γίνει σε συνδυασμό με την αναστολή των απαιτήσεων του κράτους, που έχει ήδη εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση, προς τους διαχειριστές των αεροδρομίων μας. 

Στη συζήτηση συμμετείχαν  οι παρακάτω: 

• από το Επιμελητήριο Χανίων, ο Πρόεδρος κ.Αντώνιος Ροκάκης   
• από  την Ένωση Ξενοδόχων Ν.Χανίων, η εκπ/πος κα.Αθηνά Χανιωτάκη
• από το  ΟΕΒΕΝΕΧανίων, ο Πρόεδρος κ.Παυλάκης Ιωάννης
• από την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων, ο εκπρόσωπος κ. Καψαλάκης
• από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Ν.Χανίων, ο Πρόεδρος κ.Χρήστος Μυλωνάκης
• από το Σύλλογο Επιχειρηματιών Δήμου Πλατανιά “ΙΑΡΔΑΝΟΣ”, ο εκπρόσωπος κ. Κοκολοδημητράκης Αντώνιος

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου κ.Μαρινάκης Πέτρος
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook