Πήραν σκούπες, σακούλες και τηρώντας τα μέτρα υγιεινής έκαναν χερσαίους χώρους και θάλασσα…λαμπίκο

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιά, κάτοικοι της περιοχής αφιέρωσαν το πρωί της Κυριακής στο να καταδείξουν πως ισχύει το γνωστό «η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά»

Με σκούπες, τσουγκράνες, σακούλες, και…απόχες  καθάρισαν την θάλασσα από πλαστικά, μάζεψαν εκατοντάδες αποτσίγαρα και γέμισαν με σκουπίδια αρκετές μεγάλες σακούλες.

Δικαίως λοιπόν αναφέρουν οι ίδιοι:

«Για ό,τι καταφέραμε σήμερα, είμαστε περήφανοι!

Για τη σημερινή, εθελοντική δράση καθαρισμού του γηπέδου και του λιμανιού του Πλατανιά, και του περιβάλλοντα θαλάσσιου και χερσαίου χώρου τους, ήμασταν αποφασισμένοι πως έπρεπε να γίνει! Τι κι αν δεν ήμασταν…. καθ’ ύλη αρμόδιοι, δηλαδή υποχρεωμένοι, για εμάς, τους λίγους που τελικά μαζευτήκαμε, ήταν αρκετό που η σημερινή μας δράση αφορούσε στο χωριό μας.

Και όλα είναι πιο όμορφα πλέον, εκεί όπου βάλαμε το χέρι μας. Ακόμη και η βουτιά με μάσκα ανατολικά του λιμανιού, δεν θα απογοητεύει πλέον τους λουόμενους από τα συσσωρευμένα στα βράχια δεκάδες κομμένα πλαστικά, αφού μαζεύτηκαν όλα με απόχη!

Εκατοντάδες αποτσίγαρα σκουπίστηκαν από την ανατολική προβλήτα του λιμανιού και την ανατολική πλευρά του γηπέδου, και πολλά σκουπίδια μαζεύτηκαν από το γήπεδο, το λιμάνι και την παραλία εκατέρωθεν…

Πώς να μην είμαστε σήμερα περήφανοι, αυτοί οι λίγοι που σήμερα συνεργαστήκαμε άψογα γι’ αυτό το αποτέλεσμα; Και κάτι πολύ σημαντικό: Σήμερα αποκαταστάθηκε και το άνοιγμα βορειοδυτικά του γηπέδου, που διευκολύνει την πρόσβαση στη θάλασσα,»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook