Η μεγάλη άρδευση αφήνει τα σπίτια χωρίς νερό

Εδώ και μέρες οι κάτοικοι του χωριού της Ελεύθερνας αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με την υδροδότησή τους. 

Ειδικά αυτές της ημέρες που ο υδράργυρος έχει ανέβει και οι ανάγκες για χρήση νερού είναι πιο αυξημένες, η έλλειψή του κάνει πολύ δύσκολες τις συνθήκες για τους κατοίκους της περιοχής.

Κάτοικος της περιοχής σε μήνυμά του στο Flashnews.gr αναφέρει ότι εδώ και 10 μέρες το χωριό δεν έχει νερό και οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν ένα μπάνιο. Τονίζει ότι με αυτή τη ζέστη δεν υπάρχει νερό έστω για τις βασικές ανάγκες και ζητά μια απάντηση από κάποιον υπεύθυνο για το τι συμβαίνει και μια λύση στο πρόβλημα.

Σε επικοινωνία του Flashnews.gr με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, Βασίλη Θεοδωράκη, η περιοχή αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ποσότητα του νερού καθώς γίνονται αρδεύσεις από το υπάρχον νερό επειδή το σύστημα είναι μεικτό. Υπάρχει και μια υστέρηση στην άντληση του νερού αλλά το πρόβλημα επιδεινώνεται κυρίως με την άρδευση.

“Μεταφέραμε προχθές στο χωριό ένα βυτίο νερού. Εντωμεταξύ έχουμε προχωρήσει σε γεώτρηση στην περιοχή, βρήκαμε μάλιστα πολύ νερό, έχει τοποθετηθεί ο εργολάβος και είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή το έργο για να λύσουμε το πρόβλημα οριστικά. Μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο όμως, το πρόβλημα προκαλείται από την άρδευση. Έχουμε επικοινωνήσει και με τον τοπικό πρόεδρο να ελαττώσει το νερό της άρδευσης για να δοθεί προτεραιότητα στην ύδρευση. Πρέπει να περιοριστεί η άρδευση για να έχουν οι άνθρωποι νερό στα σπίτια τους και εμείς θα βοηθάμε και με βυτία, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της γεώτρησης.” δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook