Φεστιβάλ / Βραβεία

«8η Ηπειρος»: Πρεμιέρα της νέας ταινίας του Γιώργου Ζώη στους Ορίζοντες της Βενετίας

στα 10

Παγκόσμια πρεμιέρα στο 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα κάνει η ταινία «8η Ηπειρος», η 3η μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, ως special screening στο τμήμα Orizzonti.

Flix Team
«8η Ηπειρος»: Πρεμιέρα της νέας ταινίας του Γιώργου Ζώη στους Ορίζοντες της Βενετίας

Η Βενετία ήταν πάντα το γούρι του: ο Γιώργος Ζώης επιστρέφει τια τέταρτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, μετά την επιτυχία του με τα «Casus Belli» (2010), «Τίτλοι Τέλους» (που απέσπασαν το βραβείο καλύτερης ευρωπαικής ταινίας από την Ευρωπαική Ακαδημία Κινηματογράφου το 2012) και το σκηνοθετικό το ντεμπούτο «Interruption» που έκανε την πρεμιέρα του στη Μπιενάλε του 2015.

Φέτος, ο Ζώης θα βρεθεί στο 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και με την ιδιότητα του μέλους της κριτικής επιτροπής «Lion of the Future» που θα βραβεύσει την καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη ταινία από όλα τα διαγωνιστικά προγράμματα του Φεστιβάλ (Επίσημο Διαγωνιστικό και ανεξάρτητα και παράλληλα τμήματα).

Διαβάστε αναλυτικά: Το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας αποκαλύπτει το πρόγραμμά του

Γιώργος Ζώης 607

Ταυτόχρονα όμως, η 3η μκρού μήκους ταινία του, η «8η Ηπειρος» θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ, ως special screening στο τμήμα Orizzonti.

Σύνοψη

Σε ένα βουνό της Λέσβου υπάρχει μια παλιά, εγκατελειμένη χωματερή με δυο μεγάλους κρατήρες. Οι κρατήρες είναι πλυμμηρισμένοι από χιλιάδες σωσίβια που ξεχύνονται στο χώμα. Ένας εργάτης είναι ο μοναδικός κάτοικος αυτού του απόκοσμου μέρους που μοιάζει με έναν εξωγήινο πλανήτη.

8η Ηπειρος

ΣΥΛΛΗΨΗ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Ζώης
ΕΡΓΑΤΗΣ: Παύλος Ιορδανόπουλος
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Στέλιος Πίσσας
ΜΟΝΤΑΖ: Γιάννης Χαλκιαδάκης
SOUND DESIGN: Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Αρης Λουζιώτης
ΜΟΥΣΙΚΗ: Θάλεια Ιωαννίδου
COMPOSITING: Θοδωρής Ζιγκίρης
ΒΟΗΘΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Γιάννης Καραμπάτσος
DCP – COLOUR GRADING: Αλέξανδρος Καπιδάκης - AUTHORWAVE
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γιώργος Ζώης, Αντιγόνη Ρώτα
EXECUTIVE PRODUCER: Χριστίνα Τσιρώνη
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, Στέλιος Κοτιώνης

Διαβάστε περισσότερα: