Buzz

Δείτε online το «Agora II - Δεσμώτες» του Γιώργου Αυγερόπουλου

στα 10

Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου για τα τελευταία πέντε χρόνια της ελληνικής κρίσης κυκλοφορεί on demand online.

Δείτε online το «Agora II - Δεσμώτες» του Γιώργου Αυγερόπουλου

Ατυπο σίκουελ του «Agora» του 2015, το «Agora II - Δεσμώτες» καλύπτει την ελληνική - οικονομική, πολιτική και κοινωνική - πραγματικότητα τα χρόνια από το 2015 μέχρι και την αλλαγή κυβέρνησης το 2019.

Οπως γράψαμε όταν η ταινία βγήκε στις αίθουσες στις αρχές Φεβρουαρίου:

Οπως και στο «Agora», είναι θαυμαστός ο τρόπος με τον οποίο ο Γιώργος Αυγερόπουλος βρίσκεται με την ίδια άνεση και περισσή γνώση, πραγματικά, παντού. Μέσα στα Eurogroup και στα υψηλά κλιμάκια των ευρωπαικών κλειστών δωματιών στις Βρυξέλλες και από εκεί στις ακτές της Λέσβου όπου φτάνουν οι πρόσφυγες με το απατηλό χαμόγελο της «σωτηρίας», στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου δικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και από εκεί στην πλατεία Αμερικής του Ζακ Κωστόπουλου.

Σαν ένα θρίλερ με all star cast που διεξάγεται σε μια συνεχή διαδρομή, ο Αυγερόπουλος μοντάρει τα πραγματικά γεγονότα στη μορφή μιας ανατριχιαστικής μυθοπλασίας και αφήνει τα talking heads του να αφηγηθούν ο καθένας τη δική του εκδοχή πάνω στην «τραγωδία». Δεν είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η αντίστιξη ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Είναι κρίμα που δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς έχουν κινηματογραφηθεί οι κεντρικές τους συνεντεύξεις, αλλά είναι σαφές πως ο Αυγερόπουλος διασκεδάζει με το πόσο πιο σοφός = αν και διαρκώς αλαζόνας - αποδεικνύεται ο Τσίπρας απέναντι στον διαρκή αστειευόμενο και προσβλητικό ως προς τη σοβαρότητα του θέματος Βαρουφάκη, ενδεικτικο κι αυτό μιας ολόκληρης εποχής που η Ελλάδα βυθίστηκε μέσα στην ελαφρότητα μιας ψευδοεπαναστατικής διάθεσης της «πρώτης φορά Αριστερά».

αγορα

αγρα

αγρα

Το ντοκιμαντέρ διατίθεται on demand online εδώ. Η ελληνική VOD έκδοση του AGORA II - Δεσμώτες είναι διάρκειας 110 λεπτών, φέρει ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους και ελληνική αφήγηση και είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο στην Ελλάδα. Οι διεθνείς Video On Demand εκδόσεις της ταινίας θα κυκλοφορήσουν αργότερα.

Agora II - Δεσμώτες | Σενάριο - Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος (Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, 110 λεπτά, 2020), Υπότιτλοι: Ελληνικοί (hardcoded), Γλώσσα: Ελληνικά | Παραγωγή της SmallPlanet Productions | Σε συμπαραγωγή με το WDR (Westdeutscher Rundfunk) | Σε συνεργασία με το ARTE

agora

#menoumespiti - Διαβάστε εδώ όλες τις προτάσεις του Flix τις μέρες της καραντίνας