Buzz

Η Εμα Τόμσον αποχωρεί από το «Luck» εξαιτίας του Τζον Λάσετερ

στα 10

Από ό,τι φαίνεται η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της Skydance Animation δεν ξεκινάει με τις ευλογίες της Θεάς Τύχης.

Η Εμα Τόμσον αποχωρεί από το «Luck» εξαιτίας του Τζον Λάσετερ

Απ' ό,τι φαίνεται η επιλογή της Skydance Animation να προσλάβει τον Τζον Λάσετερ στις αρχές του χρόνου, έπειτα από την αποχώρηση του από την Disney/Pixar λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς, ως διευθυντή του στούντιο, αρχίζει να της στοιχίζει ακριβά.

Ενα από τα μελλοντικά πρότζεκτ της Skydance είναι και η ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Luck», μια κωμωδία η οποία αποκαλύπτει την αιώνια μάχη μεταξύ δυο εταιρειών, αυτών της καλής και της κακής τύχης, οι οποίες επηρεάζουν μυστικά τις ζωές των ανθρώπων. Σε αυτή η Εμα Τόμσον δανείζει τη φωνή της σε έναν από τους χαρακτήρες της ταινίας, και πιο συγκεκριμένα στη διευθύντρια της Καλής Τύχης.

Διαβάστε ακόμα: Οι Εμα Τόμπσον & Μάικλ Κέιν έχουν κάτι να πουν για τη νέα γενιά ηθοποιών (και δεν είναι κολακευτικό)

emma thompson

Οχι πια όμως, καθώς η Τόμσον αποχώρησε από την ταινία λόγω «ανησυχιών της για τη συνεργασία της αυτή», σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Hollywood Reporter. Η ανησυχία της Τόμσον (η οποία ήδη είχε ξεκινήσει να ηχογραφεί ατάκες για τον ρόλο της και δεν βγήκε επίσημα να δηλώσει τους λόγους παραίτησής της από την ταινία), συμπίπτει με αυτές του κινήματος Time’s Up το οποίο αναφέρει πως η απόφαση της Skydance Animation να προσλάβει τον Λάσετερ «υποστηρίζει και διαιωνίζει ένα χαλασμένο σύστημα το οποίο επιτρέπει στους άντρες να ενεργούν χωρίς συνέπειες. Παρέχει έτσι μια άλλη θέση εξουσίας, εξέχουσας θέσης και προνομίου σε έναν άνθρωπο που έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας.»

Η επιλογή του Λάσετερ έγινε μάλιστα από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Skydance, τον Ντέιβιντ Ελισον, ο οποίος αν και είχε αναθέσει σε μια ανεξάρτητη ομάδα να ερευνήσει τις κατηγορίες εναντίον του πρώην ισχυρού άντρα της Pixar, αποφάσισε παρά τα ευρήματα να τον προσλάβει. Δεν είναι όμως μόνο η Τόμσον που αρνείται να δουλέψει μαζί του. Η Paramount, το στούντιο διανομής των ταινιών της Skydance Animation, αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία μαζί του μετά την πρόσληψή του. Η Μισέλ Σόρια, Πρόεδρος της Paramount Animation, διαβεβαίωσε την ομάδα της πως δεν θα ξαναδουλέψουν με το συγκεκριμένο στούντιο κι αυτό γιεταί στις προτεραιότητες της είναι να διατηρήσει με κάθε τρόπο ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμα: