Buzz

Το σίκουελ του «Labyrinth» αποκτά καινούργιο σκηνοθέτη

στα 10

Μετά από χρόνια αναμονής, το σίκουελ μιας από τις πιο αγαπημένες ταινίες φαντασίας των 80s φαίνεται πως επιτέλους προχωρά μπροστά, αυτή την φορά με ένα νέο πρόσωπο στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Το σίκουελ του «Labyrinth» αποκτά καινούργιο σκηνοθέτη

Η τελευταία ταινία του Τζιμ Χένσον «Labyrinth» θεωρείται από πολλούς μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες φαντασίες των 80s. Γεμάτη με τα υπέροχα και ευφάνταστα puppets του Χένσον, είναι η πρώτη ταινία που έκανε γνωστή την Τζένιφερ Κόνελι στον κοινό, καθώς έψαχνε τον μικρό της αδερφό τον οποίο άρπαξε ο Goblin King (με έναν φοβερά διασκεδαστικό Ντέιβιντ Μπόουι σε έναν από τους πιο εικονικούς του ρόλους) και τον μετέφερε στο μαγικό του βασίλειο.

Το σίκουελ της υπήρχε στα σκαριά από το 2014 αλλά ήταν μόλις το 2017 όταν ανακοινώθηκε πως το σενάριό της είχε ολοκληρωθεί και ότι ο Φέντε Αλβαρεζ θα την σκηνοθετούσε. Στα χρόνια όμως που ακολούθησαν κανένα νέο δεν είχε ανακοινωθεί, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν πως το πρότζεκτ είχε ακυρωθεί. Σύμφωνα όμως με άρθρο του Deadline, ο Αλβαρεζ δούλευε πάνω στην ταινία ως το 2018 αλλά από ότι φαίνεται η TriStar Pictures δεν έμεινε ευχαριστημένη.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντενί Βιλνέβ ξόδεψε πάνω από έναν χρόνο για σχεδιάσει το τέλειο σκουλήκι της άμμου στο «Dune»

labyrinth 607

Ολα αυτά τα χρόνια το στούντιο έψαχνε καινούργιο σκηνοθέτη να αναλάβει την ταινία και τον βρήκε στο πρόσωπο του Σκοτ Ντέρικσον του «Doctor Strange», ο οποίος πρόσφατα έφυγε το σίκουελ της και από το MCU μετά από καλλιτεχνικές διαφορές που είχε με τη Marvel. Το σενάριο θα ξαναγραφτεί από την Μάγκι Λεβίν ενώ οι Λίζα και Μπριάν Χένσον, τα παιδιά του Τζιμ Χένσον και διευθυντές της Jim Henson Company, θα αναλάβουν την παραγωγή.

Ο Ντέρικσον δείχνει να είναι η καλύτερη επιλογή να αναλάβει την ταινία, ίσως ακόμα καλύτερη κι από αυτή του Αλβαρεζ, μιας και μας έδωσε μια από τις πιο φανταστικές και υπέροχες ταινίες του MCU και ανυπομονούμε να δούμε το πως θα προσεγγίσει το σίκουελ αυτό. Πληροφορίες θέλουν πως η ταινία θα συνδυάσει την μαγεία των puppets που έχουν κάνει το στούντιο του Χένσον τόσο γνωστό μαζί με ψηφιακά εφέ και αν αναλογιστούμε το αποτέλεσμα που είχε αυτό στο «The Dark Crystal: The Age of Resistance» του Netflix, τότε είμαστε σίγουροι πως θα μας περιμένει μια μοναδική εμπειρία. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κανείς από το καστ ή ημερομηνία κυκλοφορίας της. Ελπίζουμε να έχουμε νεότερα σύντομα.

labyrinth 607