Φεστιβάλ / Βραβεία

Και του χρόνου; Μερικές όχι και τόσο πρόωρες προβλέψεις για τα φαβορί των Οσκαρ του 2021

στα 10

20 ταινίες που θα πρωταγωνιστήσουν στην οσκαρική κούρσα του 2021.

Και του χρόνου; Μερικές όχι και τόσο πρόωρες προβλέψεις για τα φαβορί των Οσκαρ του 2021

Δεν είναι καθόλου νωρίς για προβλέψεις για τα Οσκαρ του 2021. Μην ξεχνάτε πως οι ταινίες που κέρδισαν φέτος εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο ραντάρ μας την άνοιξη του 2019 - τα «Παράσιτα», το «Κάποτε στο... Χόλιγουντ», το «Πόνος και Δόξα» στο Φεστιβάλ των Καννών το Μάιο. Και πως ήδη υπάρχουν ταινίες που έχου κάνει πρεμιέρα (κυρίως στο Sundance, αλλά ακολουθεί και η Berlinale στα τέλη του Φεβρουαρίου) και περιμένουν να βγουν στις αίθουσες μέσα στο υπόλοιπο 2020 και το 2021 για να αποδείξουν την οσκαρική τους ισχύ. Διαβάστε με προσοχή...

Στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020: Ολα τα βραβεία, όλα τα στραβοπατήματα, όλα τα κουτσομπολιά στη διαδρομή των βραβείων, στην ειδική ενότητα του Flix

west side story 607

West Side Story του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Νέο διάβασμα για την κλασική ταινία των 10 Οσκαρ, δια χειρός του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Πάντα χρειάζεσαι ένα μιούζικαλ για να σώσει τα προσχήματα μια οσκαρικής κούρσας.

The Father 607

The Father του Φλόριαν Ζέλερ

Βασισμένο στο δικό του θεατρικό και από τη θέση του κινηματογραφικού σκηνοθέτη για πρώτη φορά, ο Φλόριαν Ζέλερ δεν είναι σίγουρο ότι θα δει το «The Father» να θριαμβέυει οσκαρικά, αλλά μοιάζει απίθανο να μην βρεθούν υποψήφιοι στις κατηγορίες τους ο (και φέτος καταπληκτικός) Αντονι Χόπκινς και η Ολίβια Κόλμαν, στους ρόλους του πατέρας - κόρης που προσπαθούν να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς της ζωής τους.

Respect 607

Respect του Λιλς Τόμι

Αν η βιογραφία της Αρίθα Φράνκλιν είναι σπουδαία θα βρεθεί σε πολλές πεντάδες, έχει ωστόσο κάπως κλειδώσει από τώρα μια θέση στον Α' Γυναικείο Ρόλο για την Τζένιφερ Χάντσον - ειρωνικά η Σίνθια Ερίβο που ήταν φέτος υποψήφια για το «Harriet», παίζει κι αυτή την Αρίθα Φράνκλιν αλλά στην τηλεόραση.

Mank Shooting 607

Μανκ του Ντέιβιντ Φίντσερ

Ο - συνεχίζει να είναι - μεγαλύτερος σκηνοθέτης των τελευταίων τριών δεκαετιών καταπιάνεται με την ιστορία του συνσεναριογράφου του «Πολίτη Κέιν». Ο Γκάρι Ολντμαν κλείνει ήδη θέση στον Α' Ρόλο για την ενσάρκωση του Χέρμαν Μάνκιεβιτς που πάλεψε για να κερδίσει το credit στο σενάριο - και τελικά κέρδισε και ένα Οσκαρ - το μόνο που πήρε ποτέ η ταινία του Ορσον Γουέλς. Παραγωγή Netflix, φυσικά.

dune main

Dune του Ντενί Βιλνέβ

Ριψοκίνδυνη πρόβλεψη, αλλά τίποτα δεν αποκλείει πως ο Βιλνέβ θα κάνει το crossover και θα φέρει ξανά την επιστημονική φαντασία στην οσκαρική θέση που της αξίζει.

On the Rock Shooting 607

On the Rocks της Σοφία Κόπολα

Δεύτερη συνεργασία με τον Μπιλ Μάρεϊ για τη Σοφία Κόπολα που δεν λείπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από τις οσκαρικές υποψηφιότητες. Μήπως ήρθε και η ώρα για ένα ωραιότατο Οσκαρ για τον μονίμως αδικημένο Μπιλ Μάρεϊ;

Hillbilly Elegy Shooting 607

Hillbilly Elegy του Ρον Χάουαρντ

Η ιστορία της κρίσης μιας οικογένειας και ενός ολόκληρου κόσμου στα Απαλάχια, βασισμένο στο αυτοβιογραφικό best-seller του Τζ. Ντ. Βανς, με πρωταγωνίστριες δύο υπέροχες ηθοποιούς που θέλουν το Οσκαρ όσο τίποτα άλλο στη ζωή τους: την Εϊμι Ανταμς και την Γκλεν Κλόουζ. Παραγωγή Netflix, για να μην ξεχνιόμαστε.

Death on the Nile 607

Death on the Nile του Κένεθ Μπράνα

Δεύτερη μεταφορά best seller της Αγκαθα Κρίστι από τον Κένεθ Μπράνα μετά την τεράστια επιτυχία του «Φόνου στο Οριάν Εξπρές», με all star cast (και την Ανέτ Μπένινγκ να ξεχωρίζει) που δεν αποκλείεται να βρει θέση στις υποψηφιότητες.

French Dispatch

The French Dispatch του Γουές Αντερσον

Οχι ακριβώς ο αγαπημένος των Οσκαρ, ίσως με αυτήν την ταινία η Ακαδημία συγκινηθεί από τον ποπ, πολύχρωμο και άκρως πολιτικό λόγο μιας ιστορίας για την ελευθεροτυπία που διαδραματίζεται σε μια φανταστική γαλλική πόλη με την έννοια «all star cast» να μην αντέχει από το βάρος των ονομάτων.

The Trial of the Chicago 7

The Trial of the Chicago 7 του Ααρον Σόρκιν

Ο Ααρον Σόρκιν γράφει και σκηνοθετεί την αληθινή ιστορία επτά δικηγόρων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του πολέμου στο Βιετνάμ στο Σικάγο το 1968. Μετρήστε υποψηφιότητες ερμηνείων: Σάσα Μπάρον Κοέν, Εντι Ρέντμεϊν, Γιάχια Αμπντουλ-Ματίν ΙΙ, Τζέρεμι Στρονγκ, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Αλεξ Σαρπ, Φρανκ Λανγκέλα, Γουίλιαμ Χαρτ, Μάικλ Κίτον, Μαρκ Ράιλανς.

Nightmare Alley

Nightmare Alley του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του 1947 για έναν απατεώνα που συνεργάζεται με μια ψυχίατρο προκειμένου να εξαπατά αθώα θύματα και να τους αποσπά χρήματα. Μπράντλεϊ Κούπερ, Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούνι Μάρα, ολοταχώς στα Οσκαρ.

Da 5 Bloods

Da 5 Bloods του Σπάικ Λι

Ομάδα βετεράνων του Βιετνάμ επιστρέφουν στη ζούγκλα για να βρουν την αθώοτητα που έχασαν κάποτε. Οσκαρικό υλικό από τον Σπάικ Λι που - έτσι κι αλλιώς - δίνει πάντα το σωστό τόνο στις οσκαρικές απονομές. Παραγωγή Netflix επίσης.

Ammonite 607

Ammonite του Φράνσις Λι

Η Κέιτ Γουίνσλετ και η Σέρσα Ρόναν κατευθύνονται ολοταχώς προς μια ακόμη οσκαρική υποψηφιότητα στο δράμα του Φράνις Λι που μετά το «God's Own Country» επιστρέφει στην Αγγλία του 1840, με κεντρική ηρωίδα μια αληθινή προσωπικότητα, τη διάσημη Βρετανίδα παλαιοντολόγο και κυνηγό απολιθωμάτων Μέρι Ανινγκ (Γουίνσλετ), η οποία ξεκινά μια σχέση με μια νεαρή γκουβερνάντα (Ρόναν).

tenet 607

Tenet του Κρίστοφερ Νόλαν

Το νέο opus του Κρίστοφερ Νόλαν θα δοκιμάσει την αντοχή της Ακαδημίας που αδιαφορεί επιδεικτικά για τον τόσο ταλαντούχο κύριο Νόλαν. Ειδικά με τέτοιο hype, στοχεύει ψηλά.

The Last Duel

The Last Duel του Ρίντλεϊ Σκοτ

Σε σενάριο των Μπεν Αφλεκ και Ματ Ντέιμον, το φιλμ του Ρίντλεϊ Σκοτ εξελίσσεται τον 14ο αιώνα και αφηγείται τη φιλία μεταξύ δύο αντρών - του Ανταμ Ντράιβερ και του Ματ Ντέιμον οι οποίοι ετοιμάζονται για τις υποψηφιότητές τους, μαζί με τη Τζόντι Κόμερ του «Killing Eve» που κάνει το breakthrough της στο σινεμά.

prom

The Prom του Ράιαν Μέρφι

Βασισμένο στο ομότιτλο, υποψήφιο για Tony μιούζικαλ του Broadway, η ταινία θα αφηγείται την ιστορία μιας μαθητριας σε μια μικρή πόλη της Ιντιάνα, η οποία θέλει να πάει στον χορό των αποφοίτων του σχολείου της μαζί με το κορίτσι της. Οταν η διοίκηση του σχολείου αρνηθεί η είδηση θα πάρει διαστάσει και μια ομάδα ηθοποιών του Broadway θα αποφασίσουν να την βοηθήσουν με κάθε τρόπο να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Νικόλ Κίντμαν και Μέριλ Στριπ σε σκηνοθέσια Ράιαν Μέρφι, παραγωγή Netflix, πόσα Οσκαρ πείτε από τώρα!

Anne

The Witches του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Η Αν Χάθαγουεϊ και ο Κρις Ροκ ζωντανεύουν το παραμύθι του Ρόαλντ Νταλ (τύπου ριμέικ της ταινίας του Νίκολας Ρεγκ με την Αντζέλικα Χιούστον από το 1990), που αν δεν προδοθεί από τον ίδιο τον σκηνοθέτη του μπορεί να πρωταγωνιστήσει οσκαρικά και (όπως όλοι συμφωνούν) να στείλει την Οκτάβια Σπένσερ σε μια ακόμη διεκδίκηση Β' Γυναικείου Ρόλου.

denzel

Macbeth του Τζόελ Κοέν

Οι αδελφοί Κοέν σκηνοθετούν τον Ντένζελ Γουάσινγκτον ως Μάκμπεθ και την Φράνσις Μακ Ντόρμαντ ως Λαίδη Μάκμπεθ. Πιο πολύ να περιμένεις ταινία, δεν...

Τηινκγ

I'm Thinking of Ending Things του Τσάρλι Κάουφμαν

Μια γυναίκα χωρίζει από το αγόρι της στη νέα ταινία του Τσάρλι Κάουφμαν (σε σενάριο δικό του που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Ιαν Ράιντ) που δεν αφήνει ποτέ ασυγκίνητη την Ακαδημία. Και καλά κάνει.

Benedetta 607

Benedetta του Πολ Βερχόφεν

Αργά η γρήγορα, ο Πολ Βερχόφεν θα κάνει το οριστικό crossover και θα βρεθεί στα Οσκαρ - ειδικά τώρα που οι υπότιτλοι δεν είναι (και καλά) θέμα. Πρωταγωνιστούν η Βιρζινί Εφιρά και η Δάφνη Πατακιά, ετοιμάζεται για πρεμιέρα στις Κάννες, ήδη μια από τις πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς.


Στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020: Ολα τα βραβεία, όλα τα στραβοπατήματα, όλα τα κουτσομπολιά στη διαδρομή των βραβείων, στην ειδική ενότητα του Flix