Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Κανένας συνταξιούχος της Φωκίδας εκτός Σωματείου!! Μαζικές εγγραφές, τώρα, για να κάνουμε το Σωματείο μας μετερίζι των αγώνων που έρχονται...

Σχετική εικόναΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ, Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ 

 

Μας κλέψανε:      5 συντάξεις (40% - 45%) καθώς και τη 13η και 14η σύνταξη. Σύνολο 7 συντάξεις!!!
Μας κλέβουν:     Με την Εφορία, με τον ΦΠΑ,  με τον ΕΝΦΙΑ .Μας φόρτωσαν:  Χρέη στις  τράπεζες.

 

ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΕΞΟΔΟ» ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ  

   Την Πέμπτη 14 Ιούνη 2018 η πλειοψηφία των βουλευτών καλείται  να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο (Μεσοπρόθεσμο ή 4η αξιολόγηση) που έφερε στη βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και που είναι η συνέχεια όλων των αντεργατικών και αντι-συνταξιουχικών νομοθετημάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

   Εγκαινιάζει νέο πακέτο μέτρων 18 δισ. ευρώ μέχρι το 2022, με τερατώδη ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ δεν διστάζει να μας εξοντώσει με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, την επέκταση του ΕΝΦΙΑ, την κατακρεούργηση κύριων και επικουρικών συντάξεων, την πώληση των «κόκκινων» δανείων και την αρπαγή των σπιτιών μας. Γι αυτά τα πλεονάσματα μειώνει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες για υγεία και παιδεία με αποτέλεσμα να συνεχίζονται και να χειροτερεύουν οι καταστάσεις με το νοσοκομείο και με τους γιατρούς.

  Τις παραμονές των γιορτών, με την καταβολή της σύνταξης του Γενάρη, θα δούμε νέο ψαλίδι στις συντάξεις μας που θα αγγίζει το 18%, ενώ θα περικοπεί  και άλλο το εναπομείναν ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική του κατάργηση μέσα στο 2019

 

Μας κλέβουν: άλλες 2 συντάξεις, ακόμη, για την «προσωπική διαφορά» και 1 σύνταξη λόγω μείωσης των φορολογικών συντελεστών. Σύνολο 10 συντάξεις το χρόνο (και κάτι παραπάνω)!!!
Δηλαδή θα μας μένουν πλέον μόνο 4 συντάξεις από αυτές που παίρναμε  για να ζήσουμε!!

 

ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ!

   Αυτά  (και όχι μόνο) είναι τα αποτελέσματα και των τεσσάρων μνημονίων που κατά καιρούς ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις. Όλα αυτά τα μέτρα τα πήρανε για να μείνουν. Για να ζήσουνε και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας με αυτά, αποπληρώνοντας χρέη που δεν τα δημιουργήσαμε εμείς.

    Χτυπάν εμάς ανελέητα για να  υπάρχουν χρήματα στα ταμεία του κράτους  για να χρηματοδοτούνε τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που με νόμους φοροδιαφεύγουν. Για να πετύχουν την υποτιθέμενη ανάπτυξή τους γι αυτούς, ενώ σκορπάει απλόχερα τη φτώχεια και τη δυστυχία σε εμάς και στα παιδιά μας, που καλούνται να ζήσουν με τους μισθούς των 300 έως 586 ευρώ αν φυσικά έχουν δουλειά.

     Γι' αυτό ακριβώς εμείς οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη, αλλά αντίθετα να οργανώσουμε πολύ πιο αποφασιστικά, πολύ πιο αποτελεσματικά την πάλη μας, όχι μόνο να βάλουμε εμπόδια, αλλά να ανατρέψουμε συνολικά αυτήν την πολιτική που μας οδηγεί σε ακόμη χειρότερες μέρες, που θυσιάζει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας. Άλλη διέξοδος για εμάς, για τα παιδιά μας, δεν υπάρχει.
  

Κανένας συνταξιούχος εκτός Σωματείου. Μαζικές εγγραφές, τώρα, για να κάνουμε το Σωματείο μας μετερίζι των αγώνων που έρχονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου