Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Φωτιά στον Ελαιώνα της Άμφισσας στο ύψος της διασταύρωσης Σερνικακίου! επιστρέφουν οι μνήμες 5 χρόνια μετά...

 
   Φωτιά στον Ελαιώνα της Άμφισσας! επιστρέφουν οι μνήμες...

 Φωτιά είχαμε στον Ελαιώνα της Άμφισσας στο ύψος της διασταύρωσης του Σερνικακίου! 

 Μπαίνοντας στην διασταύρωση προς το χωριό, ο δρόμος περνά από την γέφυρα ενός χειμάρρου και ακριβώς από κάτω άρχισε η φωτιά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες το ρέμα ήταν εντελώς ακαθάριστο (από την Περιφέρεια προφανώς) και η φωτιά γιγαντώθηκε αμέσως καίγοντας 4 - 5 ελαιόδενδρα που γειτνίαζαν με την κοίτη.



 Ωστόσο οι αγρότες είχαν καθαρισμένα τα κτήματα γύρω από το σημείο και το σημαντικό, έσπευσαν από τα πρώτα λεπτά στην εστία. Ταυτόχρονα άμεση

 

(σε 5 λεπτά ήταν στο σημείο!)  ήταν η άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όλοι μαζί κατάφεραν να ελέγξουν και να σβήσουν την φωτιά.  

 Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η γειτνιάζουσα γεώτρηση, της οποίας ο ιδιοκτήτης κινητοποιήθηκε άμεσα και ενεργοποίησε την ηλεκτροδότηση ενώ κατηύθυναν την ροή του νερού κατ' ευθείαν στην εστία. 
 Ευτυχώς! η φωτιά κατασβέστηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ελέγχει την κατάσταση.

 Όλοι οι κάτοικοι που βρίσκονται στο σημείο μιλούν για απόπειρα εμπρησμού... ενώ οι μνήμες ξύπνησαν αφού από την περιοχή του Σερνικακίου είχε ξεκινήσει και η μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε την καρδιά του Δελφικού Ελαιώνα στις 5 Αυγούστου του 2013...
  
 Μάλλον θα πρέπει να προσέχουμε περισσότερο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου