Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Κατεπείγουσα έκκληση της Αντιπεριφέρειας Φωκίδος στο Υπουργείο για το κλείσιμο του ΤΕΙ...

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ 

 Αποτέλεσμα εικόνας για τει άμφισσας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ 
 Άμφισσα 06/07/2018                                                                                    Αρ.Πρωτ. :160187/666 Ταχ. Δ/νση : Γιδογιάννου 31 
Ταχ. Κώδικας : 33 100 Άμφισσα 



 ΠΡΟΣ: 
  Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων 
  κ. Κων/νο Γαβρόγλου 

 ΚΟΙΝ: Βουλευτή Φωκίδας
  κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου 


 Θέμα: «Έκκληση για διάσωση του τεχνολογικού τμήματος και αναβάθμισή του σε πανεπιστημιακής εμβέλειας τμήμα, στην Άμφισσα Νομού Φωκίδας». 



Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα  υψίστης σημασίας ζήτημα, για εμάς και την κοινωνία της Φωκίδας που προέκυψε με τη δημοσίευση της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας για τις "Eνέργειες ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Στερέας", την πρόταση "Εύριπος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών" και την πρόταση του "Γεωπονικού για τις συνέργειες με το ΤΕΙ Στερεάς".

Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι, δε λήφθηκε υπόψη η θέληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων της για δημιουργία αυτόνομου Πανεπιστημίου Στερεάς, ότι όλα τα τμήματα του τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας εντάσσονται και αναβαθμίζονται εκπαιδευτικά σε κάποιο από τα τρία ιδρύματα (Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, Καποδιστριακό Αθηνών, Γεωπονικό Αθηνών) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ του Νομού Φωκίδας, όπου ουσιαστικά παύει να δουλεύει ως τριτοβάθμιο ίδρυμα – ΚΛΕΙΝΕΙ και αντικαθίσταται με ένα Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης διετούς φοίτησης. Ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται Κέντρο Διεθνούς Εκπαίδευσης σεμιναριακής λογικής, χωρίς καμία πανεπιστημιακή υποδομή και χωρίς να εντάσσεται σε κάποιο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό ή μετα- διδακτορικό.  

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

          Για το υφιστάμενο τμήμα της Άμφισσας έχουν δοθεί από την κοινωνία της Φωκίδας διαχρονικές μάχες. Είναι ένα πάγιο αλλά και δίκαιο αίτημα του νομού. Η Φωκίδα αποτελούσε από την αρχαιότητα και μέχρι σήμερα το βασικό πνευματικό κέντρο του κόσμου – ήταν και είναι ο ΄΄Ομφαλός της Γης΄΄. Η αρχαιολογική κληρονομιά των Δελφών, η παγκόσμια αναγνωρισιμότητά του αλλά και η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών - αποτελεί μοναδική μαγιά για την ίδρυση ενός πανεπιστημιακού τμήματος παγκόσμιας απήχησης. Η μοναδικότητα της περιοχής μπορεί να σηκώσει ακόμα και πανεπιστημιακή σχολή με τμήματα. Η κτηριακή υποδομή υπάρχει, μιας και πριν από ένα χρόνο παραδόθηκε το καινούργιο πρότυπο πανεπιστημιακό κτίριο.

Η κοινωνία της Φωκίδας ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ. Καλούμε και τον Βουλευτή Φωκίδας κ. Κωστοπαναγιώτου να γίνει αρωγός μας στην προσπάθεια όλων μας, να διασωθεί η  πανεπιστημιακή δομή της Άμφισσας του νομού Φωκίδας. Είναι χρέος μας να αποδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μορφωτικό επίπεδο.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσετε στο ζήτημά μας, την ανάλογη προσοχή.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
           
Ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας

Ευάγγελος Κατσαγούνος

     Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

          Ευστάθιος Κάππος
Η Περιφερειακή Σύμβουλος

Μαρία-Παγωνίτσα Αραβαντινού-Τζε
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Χαράλαμπος Κατσαρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου