Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Η ΔΗΜ.ΤΟ. Ν.Δ. Δελφών στήνει στον τοίχο τον Κωστοπαναγιώτου για το κλείσιμο του ΤΕΙ Άμφισσας: αφού δεν υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα της Φωκίδας, παραιτήσου!...


                          ΔΗΜ.Τ.Ο ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ                          

    Σήμερα Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 δόθηκε στη δημοσιότητα από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (πρώην ΤΕΙ Λαμίας). 

  Το Τ.Ε.Ι  Άμφισσας που ιδρύθηκε μετά από πολυετείς προσπάθειες, όλων των θεσμικών παραγόντων του Νομού, ήτοι, Υπουργών, Βουλευτών, Νομαρχών, Δημάρχων, Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβούλων και την ισχυρή θέληση όλων των πολιτών της Φωκίδας, παύει να ανήκει στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μεταπίπτει από Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα τετραετούς φοίτησης σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Δελφών, με διετή Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σεμιναριακού τύπου.

   Τα διετή πλέον προγράμματα θα είναι,  Τεχνικών Μηχανολόγων-Μεταλλειολόγων, Ξεναγών, Ελαιοκομίας και Ελαιουργίας Συσκευασίας και Συντήρησης Τροφίμων δηλαδή  επί της ουσίας ΤΙΠΟΤΑ. 


  Προσχηματικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δώσει προς διαβούλευση για δεκαπέντε ημέρες τις προειλημμένες αποφάσεις της. 


Ως ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Δήμου Δελφών,
  

·           Τασσόμαστε κατά του σχεδίου νόμου που οδηγεί το Α.Τ.Ε.Ι Άμφισσας σε ουσιαστικό κλείσιμο και το Νομό Φωκίδας  σε  οικονομική και πληθυσμιακή εξόντωση.

·         
          Καλούμε κάθε Πολιτικό Φορέα, κάθε αιρετό Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής,  κάθε Σύλλογο, κάθε  πολίτη να ενεργοποιηθούν και συντεταγμένα να αποτρέψουμε αυτές τις Κυβερνητικές επιλογές.

·          
         Καλούμε  τον Βουλευτή κύριο Κωστοπαναγιώτου να λάβει την πλέον καθαρή θέση που είναι να παραιτηθεί του Βουλευτικού του αξιώματος, διότι δεν απέτρεψε ως όφειλε και με κάθε κόστος, τη δημιουργία αυτού του μορφώματος σχεδίου νόμου και δεν υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των πολιτών του Νομού Φωκίδας, που τον τίμησαν με την ψήφο τους...



                                                                                                Ο Πρόεδρος

                                                              της ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Δήμου Δελφών  

                                                                                          Δεδούσης Αργύρης            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου