Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Νέα αρχή για τον πρωτογενή τομέα στην Δωρίδα από τη ΝΟΔΕ Φωκίδας...


  Μια νέα αρχή για τον πρωτογενή τομέα

    Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιοδεία κλιμακίου της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας στη Δωρίδα Στο πλαίσιο της Δράσης «Μια νέα αρχή για τον πρωτογενή τομέα», κλιμάκιο της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε περιοδεία στο Δήμο Δωρίδος, όπου επισκέφτηκε κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές μονάδες και μονάδες μεταποίησης προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και συναντήθηκε με κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αγρότες προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματα που τους απασχολούν και να παρουσιάσει τις δεσμεύσεις της ΝΔ και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη για τον αγροτικό τομέα. 

   Η επίσκεψη – περιοδεία στην Δωρίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 και συμμετείχαν ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, ο πρώην υπηρεσιακός Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και πρώην Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτριος Μελάς, ο Διευθυντής της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων κ. Βασίλης Χριστοδουλάκης, η πρώην βουλευτής Φωκίδας κα. Ασπασία Μανδρέκα, ο πολιτευτής κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Φωκίδας κ. Δημήτρης Τζήμας, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δωρίδος κ. Γεώργιος Ξηρομάμος και τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Φωκίδας κ.κ. Σ. Θερμογιάννης και Στ. Μαλάκης, καθώς και άλλα πολιτικά στελέχη της περιοχής. Το κλιμάκιο συναντήθηκε αρχικά με τους κτηνοτρόφους της Δωρίδας, στο Δημοτικό Κατάστημα Λιδωρικίου, παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δωρίδος κ. Νίκου Ασημακόπουλου και του Αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνου Κουτσούπμπα. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τη κτηνοτροφική μονάδα Κουτσούμπα, και τη μελισσοκομική μονάδα «ΜΕΛΛΗΝ» του Κωνσταντίνου Ρέλλου στο Μαλανδρίνο. Ακολούθως επισκέφτηκε τη πτηνοτροφική μονάδα «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΥ» στη Μανάγουλη Ευπαλίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση με αγρότες της πεδιάδας του Μόρνου, στο Δημοτικό Κατάστημα Ευπαλίου. 

   Στις συναντήσεις με τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της Δωρίδας, το κλιμάκιο της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων παρουσίασε τις θέσεις και τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας για τον πρωτογενή τομέα, τη μείωση της φορολογίας, την ενίσχυση των αγροτοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, της ανταγωνιστικότητας των τοπικών προϊόντων και παράλληλα άκουσε τα προβλήματα και κατέγραψε τα αιτήματα και τα ζητήματα που απασχολούν τον Δωριέα κτηνοτρόφο και αγρότη, ως απόρροια της εμβαλωματικής πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η κτηνοτροφική και αγροτική παραγωγή, είναι από τα πιο ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας. Παρόλα αυτά οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. 

  Η σημερινή κυβέρνηση καθημερινά αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν είχε ποτέ πλάνο στήριξης του πρωτογενούς τομέα αλλά, απεναντίας, με την πολιτική της αποδυναμώνει όλο και περισσότερο τον μέσο παραγωγό, με την υπερφορολόγηση, τις ασφαλιστικές εισφορές, την αχαλίνωτη αύξηση του κόστους παραγωγής, Η Νέα Δημοκρατία μέσα από αυτές τις ανοιχτές συζητήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους που διοργανώνει, φιλοδοξεί να ανοίξει έναν εποικοδομητικό διάλογο γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, καθώς και για τις προοπτικές ανάπτυξής του και την ανάδειξή του σε καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης της τοπικής και εθνικής οικονομίας. 

  Γιατί για τη Νέα Δημοκρατία η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι αδιαπραγμάτευτη συνθήκη ώστε η οικονομία της χώρας να επανέλθει σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης, με παράλληλη τόνωση της απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου