Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Συνταξιούχοι Φωκίδας: Το συνταξιουχικό κίνημα δεν κάνει πίσω! Δεν επαιτεί όπως μας θέλουν... σ' ένα θέατρο του παραλόγου!...

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Αποτέλεσμα εικόνας για συνταξιούχοι φωκίδασ
   Το ζήσαμε κι αυτό!! Την ίδια στιγμή που γινότανε η κοκορομαχία στη βουλή ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ή Τσίπρα – Μητσοτάκη, καθώς και όλους τους υπόλοιπους που ψήφιζαν τα προηγούμενα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα για τις περικοπές των συντάξεων, ο ΣΕΒ έστελνε το μήνυμα ότι  οι περικοπές πρέπει να γίνουν για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η φορολογία του κεφαλαίου!!
   Ο ΣΕΒ ζητάει το αυτονόητο ως κεφάλαιο. Ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία και ας πεθάνουν οι συνταξιούχοι και ας πεινάνε οι εργάτες και ας κλείνουν τα μαγαζιά τους οι επαγγελματίες. Τις κατευθύνσεις που δίνει τις αντλεί από τις αποφάσεις που πήρανε οι εκάστοτε κυβερνήσεις κατόπιν των εντολών  της ΕΕ και το ΔΝΤ.  Ζήτησε κι άλλα ο ΣΕΒ. Ζήτησε να αποφευχθεί η πολιτική πόλωση για να συνεχιστούν οι αποφασισμένες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, χωρίς υποχωρήσεις. Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι, χέρι - χέρι, οι δανειστές και η εγχώρια άρχουσα τάξη έχουν δρομολογήσει τις χειρότερες μέρες που έρχονται για συνταξιούχους και εργαζόμενους.
   Είναι πράγματι πρόκληση να μιλά η κυβέρνηση για «δίπολο ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση» η οποία κυβέρνηση σήμερα λαμβάνει επαίνους από τα επιτελεία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της αμερικανικής κυβέρνησης, δηλαδή των πολιτικών υπάλληλων του κεφαλαίου.
    Είναι πρόκληση να εμφανίζει ως βαθιές - τάχα - διαφορές με τη ΝΔ το αν θα αναστείλει για μερικούς μήνες στην ουσία, άντε μέχρι τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών, τις δεσμεύσεις της  να πετσοκοπούν οι συντάξεις.
   Είναι πρόκληση να εμφανίζονται ως υπέρμαχοι των συνταξιούχων χωρίς να κάνουν καμία αναφορά στις μέχρι τώρα περικοπές καθώς και στη 13η και 14η σύνταξη ή στην αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας.
    Το συνταξιουχικό κίνημα δεν κάνει πίσω. Δεν επαιτεί όπως μας θέλουν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις.
Απαιτεί:
* Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και    επικουρικές μας συντάξεις , κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (4387/16)
 
* Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
 
* Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
 
* Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.
 
   Καλούμε τους συνταξιούχους της Φωκίδας να είναι επι ποδός πολέμου. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων, με το παραπάνω πλαίσιο αιτημάτων, ετοιμάζει κινητοποιήσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα. Το δικό μας παρών να είναι μαζικό είτε σε κινητοποιήσεις στην περιοχή είτε πανελλαδικού χαρακτήρα στην Αθήνα.
 
   Κανένας συνταξιούχος εκτός Σωματείου. Μαζικές εγγραφές, τώρα, για να κάνουμε το Σωματείο μας μετερίζι των αγώνων που έρχονται
Άμφισσα 6/7/2018
 
   Επισκεφτείτε στο internet  το sintaxiouhosfokidas.blogspot.com ή ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου