Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Δημόσιες δεσμεύσεις του τοπικού συνδυασμού «ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ ΠΡΩΤΑ» ...


 Αποτέλεσμα εικόνας για σερνικακι πρωτα

«ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ ΠΡΩΤΑ» 

 Αγαπητοί συγχωριανοί, 

  Αυτή τη στιγμή νιώθοντας την ανάγκη,περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να βοηθήσουμε το χωριό μας συγκροτήσαμε μια ομάδα νέων ανθρώπων δημιουργώντας τον συνδυασμό «ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ ΠΡΩΤΑ» για το τοπικό συμβούλιο Σερνικακίου.

  
  Επειδή πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός και η συνέχισή του είναι πρωτίστης σημασίας ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ να προσπαθήσουμε:

● Να συνεχίσουμε την παραχώρηση του σχολείου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Σερνικακιωτών με ορθότερους όρους και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
● Να επανατοποθετηθεί ο πλάτανος στην πλατεία του χωριού μας καθώς υπήρξε για χρόνια χαρακτηριστικό σημείο για το χωριό μας, όπως και να γίνει συντήρηση στο στέγαστρο που υπάρχει στο πάρκινγκ της πλατείας.
● Να δημιουργήσουμε σάιτ και μπλογκ της κοινότητας έτσι όποιος ενδιαφέρεται να μπορεί να ενημερώνεται για τις όποιες ανακοινώνεις του τοπικού συμβουλίου και για να υπάρχει διαφάνεια όσον αφορά τις αποφάσεις του συμβουλίου.
● Να προσπαθήσουμε για την καλύτερη εκμετάλλευση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.
● Να προβούμε σε ονοματοδοσία των οδών του χωριού μας.
● Να κατασκευάσουμε την προτομή του στρατηγού Ι. Μακρυγιάννη και να αναδείξουμε το χωριό μας μέσα από ιστορικά στοιχεία που το αφορούν.
Η προσπάθεια αυτή θα στηριχτεί σε δική μας πρωτοβουλία και σε προσπάθεια ανεύρεσης χορηγών και δωρητών.


Αγαπητοί συγχωριανοί, την περίοδο για την οποία θα μας έχετε εκλέξει θα προσπαθήσουμε:
● Να βρεθεί λύση στο θέμα της επέκτασης του νεκροταφείου, ένα θέμα που πραγματικά αφορά όλους μας.
● Να βελτιώσουμε αλλά και να επεκτείνουμε την υπάρχουσα αντιπυρική ζώνη (δρόμος) γύρω από το χωριό μας.
● Να γίνεται τακτικός τεχνικός έλεγχος και καθαρισμός των δεξαμενών παροχής νερού στο χωριό μας.
  Να επισκευάσουμε το οδικό δίκτυο εντός και περί του χωριού μας.
● Να ενεργοποιήσουμε την κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου όπως και να αποκαταστήσουμε φθορές των κείμενων παιχνιδιών της παιδικής χαράς, έτσι ώστε τα παιδιά μας να χρησιμοποιούν τον χώρο με απόλυτη ασφάλεια.

Αγαπητοί συγχωριανοί
 έχουμε όραμα για το χωριό μας και το όραμα αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο με τη δική σας βοήθεια. Θέλουμε ένα χωριό ζωντανό κι όχι ένα χωριό με άδεια σπίτια. Ίσως να μην μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα αλλά έχουμε μάθει να μην τα παρατάμε ποτέ. 

Η στήριξη και η εμπιστοσύνη σας θα είναι η μεγαλύτερη δύναμη για εμάς.

4 σχόλια:

  1. Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΕ.ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΤΕ.ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε.ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ''ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ''ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΜΠΛΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΒΟΥΡ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙ'ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΕ.''
      ΚΑΙ ΠΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΓΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ??? ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΑΥΤΑ?? ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ?
      ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΟ... ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ? ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΖΗΛΕΨΟΥΝ? ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΩΝ ΣΕΡΝΙΚΑΚΙΩΤΩΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ???
      ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ??? ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΙΚΑΝΌΤΕΡΟΙ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ?

      Διαγραφή
  2. Τι θέλετε να κάνουμε τώρα.Μία σελίδα έφτιαξαν τα παιδιά και δημοσίευσαν στα σαιτ με έργα που είχαν κατά νου, προς υλοποίηση αν και εφόσον εκλεγούν!!
    Μπορεί να φαίνονται μικρά αλλά για μας που ζούμε και πονάμε το χωριό, είναι ουσιαστικά και μεγάλης αξίας!!
    Βλέπεις έχουμε ξεφύγει από την εποχή του ταρατατζουμ και των κόκκινων χαλιών, των τραπεζωματων μετά μουσικής, και των παλαμοκροτητων, για το κάθε κομματικό υποψήφιο που έταζε αποχέτευση βιολογικό καθαρισμό πλατείες γήπεδο ποδοσφαίρου, καθαριότητα πούλμαν με μαθητές για την εκμάθηση του κοκ στο περίφημο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής...ρημαγμένο πλέον!!
    Βλέπεις τόσα χρόνια οι άλλες κοινότητες έπαιρναν χρήματα για έργα ουσίας, το μόνο που πήρε το Σερνικακι ήταν φτηνεια παράνοια και εμπεγμο...
    Γιατί τώρα?
    Για να ξεφύγουμε από το μοτίβο των προηγούμενων και της βολικής συνέχειας!!
    Οι κάτοικοι στο Σερνικάκι είναι κανονικοί ξέρεις, εργάζονται τρώνε κανονικό φαγητό, οδηγούν παίζουν τάβλι, ερωτεύονται θυμώνουν, γελάνε μεθούν, διαολοστέλνουν πίνουν καφέ!!
    Αλήθεια σας ενοχλεί που πάμε για καφέ?
    Εκτός από τον αυτοδιοριζομενο οριοθετη, εσάς σας όρισε κάποιος τροχονόμο του καφέ?
    Μήπως για να πιω φρέντο στη παραλία χρειάζεται και χαρτί από τη πολεοδομία, κάτι?
    Αυτά είχα να σου πω, και μνήμη έχω , και γράμματα γνωρίζω..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝ Ο ''ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ''ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΡΓΗΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΑΡΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ Σ'ΕΝΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΛΙΓΟ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΧΑΡΗ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ''ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ'' ΤΟ ΦΡΕΝΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΑΛΩΝΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΝΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΙ.ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΟΤΙΒΟ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΛΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΕΟΔΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΕ 70 80 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΕΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΔΕΙΣ ΕΞΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΥ ΙΣΩΣ ΜΙΛΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΟΥΛΑ Η ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΕΡΓΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑΝΑ ΧΩΡΙΑ Η ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ Η ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΑΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΥΓΡΙΝΕΙΣ ΧΩΡΙΑ ΜΕ 200 300 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ'ΣΥ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙΣ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΗΦΙΖΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΡΙΖΩΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΡΑΟΥΝΤΑΠ,Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή