Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Ο δικός μας Γιάννης Τσακίρης νέος υφυπουργός Ανάπτυξης...


 

   Ο δικός μας Γιάννης Τσακίρης, στέλεχος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, αναλαμβάνει υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για τις Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αφού είναι ένας από τους πλέον ειδικούς στην Ελλάδα σε θέματα επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital). 
    Ο πατέρας του Γεώργιος Τσακίρης κατάγεται από την Τριταία. Ο αδελφός του εργάζεται στην ΔΟΥ  Άμφισσας.

   Για μεγάλο χρονικό διάστημα ζει και εργάζεται στο εξωτερικό, όπου μεταξύ άλλων δίδασκε μεταπτυχιακά επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital) στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου.

    Είναι διπλωματούχος Μηχανικός του ΕΜΠ και διπλωματούχος MBA της Management School του Imperial College του Λονδίνου. 
    Ξεκίνησε την καριέρα του το 1995 στην S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, όπου πέρασε 5 χρόνια στην παραγωγή, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις όπου και ήταν υπεύθυνος για τα νέα προϊόντα.
   Από το 2000 έως το 2006 ήταν Partner στην Vectis Capital, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capital) με έδρα την Αθήνα με επενδύσεις συμμετοχών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. 
  Το 2006 εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ως Principal, υπεύθυνος για τις αναπτυσσόμενες αγορές σε ότι άφορα κεφαλαία επιχειρηματικών συμμέτοχων (venture capital). 
        Στην συνέχεια ήταν επικεφαλής Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, και επικεφαλής της Μονάδας Ειδικών Προγραμμάτων. 
  Σήμερα είναι προϊστάμενος του τμήματος για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις χώρες γειτονίας της ΕΕ στη Διεύθυνση του Mandate Management. Είναι επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Global Energy Efficiency and Renewable Energy Fund (“GEEREF”), το οποίο είναι ένα καινοτόμο ταμείο δημόσιων και ιδιωτικών κεφαλαίων που επενδύει σε venture capital funds εξειδικευμένα σε επενδύσεις energy efficiency και renewable energy.
   

7 σχόλια:

  1. Μπράβο Γιάννη. Ο σωστός άνθρωπος στην σωστή θέση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ,ΝΔΟΥΛΑ ΗΘΕΛΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσο χαζος εισαι ρε δεν κοιτας που ενας ανθρωπος απο εδω να μπει στην κυβερνηση και συ λες βλακειες μαλλον εισαι απο τους χαμενους και πικραμενους

      Διαγραφή
  3. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΙΠΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ.. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ?? ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ..ΣΤΟΕΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί να καμαρωνετε που ΚΑΠΟΙΟΣ κοντοχωριανος σας είναι πολύ άξιος μιζεριαζετε. Η Νουδουλα σου φταίει?? Δεν βλέπεις πέρα από τη μύτη σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντί να καμαρωνετε που ΚΑΠΟΙΟΣ κοντοχωριανος σας είναι πολύ άξιος μιζεριαζετε. Η Νουδουλα σου φταίει?? Δεν βλέπεις πέρα από τη μύτη σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό είναι το επίπεδο της Φωκίδας: "Να ασκεί κριτική στην παιδεία-μόρφωση, κάθε ανερχόμενου τέκνου της". Η ματαιοδοξία στο έπακρο. Ας πάμε πίσω λοιπόν στα παρακάλια των μικροβουλευτάδων για θέση στον ήλιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή