Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Ευχαριστήριο του "Δεσμού" για την μαγική βραδυά Ιταλικής μουσικής στην Ιτέα...

.
Ευχαριστήριο “ Ο ΔΕΣΜΟΣ”

Θερμής υποδοχής και ανταπόκρισης έτυχε το Ρεσιτάλ Τραγουδιού που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Όμιλος Ιτέας “ Ο ΔΕΣΜΟΣ” με τον Πανελλήνιο Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Φίλων και Συνεργασίας των Απόφοιτων Ιταλικών Πανεπιστημίων και με το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας, γεγονός που θεμελιώνει τις βάσεις για μια ακόμη καλύτερη συνεργασία.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ηλιοπούλειο-Κυριακοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Ιτέας, την Κυριακή 3η  Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 μπροστά σε ένα πολυάριθμο κοινό που κατέκλυσε κυριολεκτικά την αίθουσα , η οποία αποδείχθηκε πολύ μικρή. Είναι άξιο αναφοράς ότι ο κόσμος παρά ότι τελείωσε η συναυλία και οι επαναλήψεις, δεν σηκωνόταν από τις θέσεις του να φύγει. Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ περιλάμβανε ιταλικά τραγούδια με ιδιαίτερη αναφορά στην όπερα και την Ναπολιτάνικη μουσική. Το κοινό αποθέωσε τους καλλιτέχνες και έδειξε ότι είναι πραγματικά ώριμο για τόσο εξειδικευμένες συναυλίες κλασσικής μουσικής. Η διακεκριμένη Σοπράνο Teresa Cardace ερμήνευσε με ωριμότητα και πιστότητα μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών καθηλώνοντας πραγματικά το κοινό. Ιδιαίτερη  μνεία πρέπει να γίνει για τη πολύ σημαντική πιανίστρια, συνθέτρια και μαέστρο Antonella Barbarosa που την συνόδευσε έξοχα στο πιάνο. Απολαύσαμε ιδιαίτερα τη σύνθεσή της “Sopra le sacre METEORE ( Πάνω από τα Άγια Μετέωρα) που ερμήνευσε θαυμάσια η Teresa Cardace.
Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν  μεγάλο και εκφράστηκε μέσα από την μεγάλη προσέλευσή του, τα θερμά του λόγια και το ενθουσιώδες χειροκρότημα. Όλα  αυτά μαζί αποτέλεσαν την επιβράβευση της διοργάνωσης, η οποία ήταν συνέπεια μιας συλλογικής προσπάθειας ανθρώπων τους οποίους έχουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο χορηγό μας, την  Εταιρία Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε και ιδιαίτερα την κα Αθανασίου Παντελεημονίτου, τον κο Νικόλαο Ευθυμιάδη Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φίλων και Συνεργασίας των Απόφοιτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, την κα Αθηνά Μυταρά Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας και τα μέλη της χορωδίας ΟΡΦΕΑΣ Ιτέας για την συμμετοχή τους στην ερμηνεία του  O Sole Mio.
Τα μέλη του Ομίλου μας ευχαριστεί  ξανά όλους όσους μας στήριξαν σε αυτό το εγχείρημα και καθένα ξεχωριστά που μας  τίμησε με την παρουσία του, ευελπιστώντας στην ανεκτίμητη αρωγή τους σε κάθε προσπάθειά μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά.
  Το Δ.Σ του  ΔΕΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου