Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: ξεσηκωμός για την κοινωνική ασφάλιση...

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας απευθύνει πλατύ κάλεσμα στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ την Κυριακή 19 Γενάρη στις 6.30μ.μ. με θέμα: η νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση -
 η απάντηση του λαϊκού κινήματος

H κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιώντας το ήδη διαμορφωμένο αντιασφαλιστικό οπλοστάσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και ιδιαίτερα το νόμο – έκτρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, το νόμο Κατρούγκαλου,προχωρά βήμα-βήμα στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος.
Με τεχνάσματα και την «βοήθεια» των ΜΜΕ, βαφτίζουν τις μειώσεις στους μισθούς, αυξήσεις, με την μείωση των εισφορών. Αυτό που κρύβουν είναι ότι οι εισφορές που καταβάλλονται από τους εργοδότες και με το νομοσχέδιο απαλλάσσονται, είναι κομμάτι του εργατικού μισθού που θα μένει στην τσέπη τους.
Η κυβέρνηση λέει ότι η ανταποδοτικότητα είναι στοιχείο ισότητας, ενώ στην πραγματικότητα σημαίνει πως και τυπικά πλέον η Κοινωνική Ασφάλιση μετατρέπεται σε εμπόρευμα,ως ένας ψυχρός οικονομικός δείκτης, ο οποίος δεν παίρνει υπόψη ότι οι εργαζόμενοι εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές έχουμε δώσει τα νιάτα μας, τη ζωή μας, την υγεία μας, κατά τη διάρκεια του εργάσιμου βίου.
Θέλουν να μετατρέψουν τη ζωή μας σε τζόγο που οι κόποι μας θα επενδύονται σε χρηματιστηριακές λοταρίες, μέσα από τα Επαγγελματικά Ταμία, που αποτελούν μορφή τζόγου και έχουν την στήριξη ακόμα και της ξεπουλημένης και απαξιωμένης ηγεσίας της ΓΣΣΕ. Από το ίδιο το καταστατικό των Επαγγελματικών Ταμείων που έχουν δημιουργηθεί ως τώρα γίνεται σαφές ότι ενώ οι εισφορές θα είναι προκαθορισμένες, οι καρποί που θα λάβουμε πίσω οι εργαζόμενοι θα αποτελούν μυστήριο.
Είναι προφανές πως όταν αναφερόμαστε στις μελλοντικές συντάξεις, μιλάμε για τους κόπους μιας ζωής, που εξασφαλίζουν το μοναδικό οικονομικό στήριγμα μετά το τέλος του εργάσιμου βίου. Για αυτό και δεν επιτρέπεται να αφήσουμε να υπάρχει τζόγος, «ρίσκο» και «επένδυση» πάνω στις ζωές μας.
Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν έχει να κάνει μόνο με τη σύνταξη. Το ασφαλιστικό περιλαμβάνει την προστασία μας στους χώρους δουλειάς, τα ΒΑΕ, παροχές που προστατεύουν τη μητρότητα, παροχές υγείας και πρόνοιας, εργαστηριακές εξετάσεις, τα φάρμακα. Είναι η ομπρέλα που βρίσκεται πάνω από την εργατική οικογένεια, μια δέσμη δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν μέσα από αιματηρούς αγώνες. Η Υγεία – Πρόνοια πρέπει να είναι, με ευθύνη του κράτους, καθολική, υποχρεωτική, δημόσια και δωρεάν για όλους.
Είναι αγώνας ζωής και θανάτου για την εργατική τάξη η διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Απαντάμε με οργάνωση του αγώνα. Συσπειρωνόμαστε στο Συνδικάτο μας. Απαντάμε με μαζική συμμετοχή στην απεργία και όποια άλλη αγωνιστική πρωτοβουλία παρθεί το επόμενο διάστημα για να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια ΕΕ – μεγαλοεργοδοσίας – κυβέρνησης.



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
§  Ενιαίο, καθολικό, δημόσιο και υποχρεωτικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης – Καμία ιδιωτική δραστηριότητα στον χώρο της Ασφάλισης.
§  Να ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, ντόπιους και μετανάστες, καθώς και για τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.
§  Να καταργηθεί κάθε η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας.
§  Την πλήρη προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας.
Ειδικά για τις συντάξεις:
§  Κατώτερη σύνταξη στο 80% του βασικού μισθού. Ή στα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.
§  Πλήρη συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες χωρίς άλλες προϋποθέσεις. Στα 55 και 50 χρόνια αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
§  Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4050 ημέρες ασφάλισης.
§  Με 9000 ημέρες ασφάλισης ή 30 χρόνια δουλειάς συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας.
Η ενίσχυση της χρηματοδότησης της κοινωνικής ασφάλισης πρέπει να βαραίνει το κράτος και την εργοδοσία και ιδιαίτερα το μεγάλο κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου