Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Συνταξιούχοι Φωκίδας: μετά από πολλές παρεμβάσεις μας δίδεται δικαιωματικά κοινωνικός «Τουρισμός για όλους» έτους 2020... θα δοθεί παράταση για τις αιτήσεις...

ΦΩΚΙΔΑ TV.GR: Συνταξιούχοι Φωκίδας: συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ...ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΦΩΚΙΔΑΣ  
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες 
 Μετά από 9 χρόνια συνεχών περικοπών στα προγράμματα Κοινωνικού Θεραπευτικού Τουρισμού, εκδρομών, αγοράς βιβλίων, εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων. Έγινε κατορθωτό μετά από συνεχείς επαφές της ΣΕΑ με το Υπουργείο Εργασίας και Τουρισμού να βρουν ικανοποίηση ορισμένα από τα αιτήματα μας.
Στη συνάντηση που έγινε στις 2 Ιούλη 2020 με το Υπουργείο Τουρισμού οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων, (εκτός ΟΓΑ που υπάρχει ξεχωριστό πρόγραμμα), δικαιούνται Κοινωνικό Τουρισμό μέσα από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έτους 2020. 
  Οι αιτήσεις λήγουν στις 5 Ιούλη, αλλά θα δοθεί παράταση ώστε να μπορέσουν όσοι συνταξιούχοι το επιθυμούν να κάνουν αίτηση και εφόσον έχουν κάνει φορολογική δήλωση του 2018 και το ατομικό τους εισόδημα είναι μέχρι 16.000 ευρώ και το οικογενειακό 28.000 ευρώ.
     Στη κατάθεση του συνόλου των αιτημάτων μας για Κοινωνικό Θεραπευτικό Τουρισμό μας απάντησαν ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ για την καλύτερη επίλυση τους. Εάν καλυφθεί το ποσό από τους αιτούντες τότε θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση.
   Οι αιτήσεις συμμετοχής των δικαιούχων υποβάλλονται προς το Υπουργείο Τουρισμού αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής (www.tourism4all.gr)
   Όποιοι επιλεγούν θα λάβουν διατακτική ταξιδιού (e – voucher) το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 ημέρες (4 διανυκτερεύσεις) με συμμετοχή των συνταξιούχων 50% ή 40% σε άτομα με αναπηρία πάνω από 67%.
   Οι συνταξιούχοι μέσα από τους αγώνες τους θα διεκδικήσουν για όλους όλα όσα τους ανήκουν !
 



Κοινοποίηση Στους Υπουργούς:
Επικρατείας, Εργασίας, Υφ. παρά τω πρωθυπουργό.
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Τύπος.


Υπόμνημα - Δελτίο Τύπου
Για τα προβλήματα του Κοινωνικού-Θεραπευτικού Τουρισμού των Συνταξιούχων

Προς τον 
Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.
Κύριε Υπουργέ. 
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις όλο το διάστημα της κρίσης στα αιτήματά τους σταθερά έθεταν την διαφωνία τους, για τις βάρβαρες περικοπές στα δικαιώματά τους μέσα σε αυτά και των προγραμμάτων Κοινωνικού- Θεραπευτικού –Τουρισμού, των εκδρομών, εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων, αγοράς βιβλίων, τα οποία εξαφανίστηκαν.
Τα προγράμματα αυτά είναι πληρωμένα από τους εργαζόμενους από τις κρατήσεις που σταθερά τους γίνονται, καθώς και από κρατήσεις σε μια σειρά από κατηγορίες συνταξιούχων που συνεχίζουν και σήμερα να τους κρατούνται χωρίς ποτέ να έχουν λάβει ούτε ένα Ευρώ για προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ που συνεχίζεται η κράτηση από την σύνταξή τους από το 2011 ποσό που έχει φθάσει τα 35εκατομμύρια Ευρώ για το σκοπό αυτό,
Στην συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιούχων στις 14/12/19 με τρείς υπουργούς της κυβέρνησης Γ. Γεραπετρίτη, Γιαν. Βρούτση, Άκη Σκέρτζο μεταξύ άλλων αιτημάτων θέσαμε και τα αιτήματα για τον Κοινωνικό- Θεραπευτικό Τουρισμό, η θέση τους ήταν θετική και μας πρότειναν συνάντηση με τον Υπουργό τουρισμού κ. Θεοχάρη. Στις 6/2/20 η αντιπροσωπία μας συναντήθηκε με επιτελείς του Υπουργείου Τουρισμού που μας απάντησαν ό,τι θα εξετάσουν το αίτημά μας, όμως μας πρόλαβαν τα γεγονότα της πανδημίας, αλλά και πάλι ζητήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού χωρίς απάντηση και αποτέλεσμα.
Αντί να έχουμε μια ικανοποιητική απάντηση σε αυτή την δύσκολή περίοδο στο δίκαιο αίτημά μας,  βρεθήκαμε και εμείς μέσα στο σορό των «φυσικών πρόσωπων» που ελάχιστοι θα λάβουν μέρος μέσα από το πρόγραμμα «τουρισμός για όλους».
Θεωρούμε όλη αυτή την διαδικασία, άδική και  απαράδεκτη αφού δεν καλύπτει στο ελάχιστο τις βασικές ανάγκες μας και ζητάμε άμεσα να εκδοθεί πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για όλους τους συνταξιούχους, δίχως εμπόδια και προαπαιτούμενα, όπως ισχύει και σωστά για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.
Για το σκοπό αυτό οι Συνταξιουχικές μας οργανώσεις πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Τουρισμού την Πέμπτη 2/7/2020  ώρα 10.30 π.μ. και ζητάμε από τον Υπουργό να δεχθεί την αντιπροσωπία μας.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου