Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

«Δεν είμαστε επαίτες», διαμαρτύρονται οι ελαιοπαραγωγοί!...Ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας στο πλευρό τους...


ΔΤ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας «Δεν είμαστε επαίτες», διαμαρτύρονται οι ελαιοπαραγωγοί Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας στο πλευρό τους

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας έλαβε επιστολή-διαμαρτυρία Ελαιοπαραγωγών για τις χαμηλές αποζημιώσεις που ανακοινώθηκαν από τον ΕΛΓΑ για την καταστροφή από τη χαλαζόπτωση της 4ης Οκτωβρίου 2019, ενώ για την ελαιοκομική περιφέρεια της Άμφισσας, 9 μήνες μετά (!), δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη τα πορίσματα!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας συμπαραστέκεται στο αίτημα των ελαιοπαραγωγών οι οποίοι ζητούν να επανεκτιμηθεί η ζημιά άμεσα, ως προς την πραγματική της έκταση και έχει ήδη προωθήσει το θέμα στον Στ. Αραχωβίτη, πρ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Λακωνίας για να ακολουθήσει κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετάτη χαλαζόπτωση στον ελαιώνα της Άμφισσας,στις 4 Οκτωβρίου 2019, η οποία επέφερε σχεδόν ολική καταστροφή του καρπού σε χιλιάδες ελαιόδεντρα, άμεση ήταν η κινητοποίηση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας η οποία προσκάλεσε τον πρ. Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ και νυν Τομεάρχη αγροτικής πολιτικής Στ. Αραχωβίτη να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Πράγματι στις 10 Οκτωβρίου ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης (ο οποίος είναι γεωπόνος) περιόδευσε στα ελαιοκτήματα και είδε ο ίδιος την απόλυτη καταστροφή του ελαιοκάρπου αλλά και τις ζημιές που είχαν υποστεί τα ελαιόδεντρα. Ακολούθησε συζήτηση στο δημαρχείο Άμφισσας με παραγωγούς και για το συμβάν της χαλαζόπτωσης και για γενικότερα θέματα που απασχολούν την περιοχή και τον πρωτογενή τομέα.
Σήμερα μετά από 9 μήνες γινόμαστε κοινωνοί της απαράδεκτης αντιμετώπισης των ελαιοπαραγωγών από την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ. Η κατάσταση είναι κρίσιμη αν λάβουμε υπόψη τις παράλογα χαμηλές τιμές στο λάδι και στην βρώσιμη ελιά. Πόσο ανάλγητη είναι μια κυβέρνηση μπορεί να είναι μια κυβέρνηση που δίνει μερικά ψίχουλα για δήθεν αποζημίωση, την ίδια ώρα που οι αναθέσεις εκατομμυρίων δίνουν και παίρνουν!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας, μας και τον Οκτώβριο, είμαστε αλληλέγγυοι μας ελαιοπαραγωγούς και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα μας με κάθε τρόπο,προκειμένου να πιεστεί η κυβέρνηση ώστε να αποκατασταθεί κατά το δυνατόν το χαμένο εισόδημα και οι κόποι τόσων μηνών των ελαιοπαραγωγών μας περιοχής μας.

ΔΤ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου