Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Η ΕΛΜΕ Φωκίδας καταγγέλλει την αντισυναδελφική επιθετική συμπεριφορά μέλους της, εκπαιδευτικού της Άμφισσας...

ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Καταγγέλουμε αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική ...

ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ, ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ.
   Τα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Φωκίδας, με ομόφωνη απόφαση (πράξη 14η/4-6-2020), καταδικάζουμε τις ενέργειες και τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του μέλους του Δ.Σ της ΕΛΜΕ, Δ.Κ., εκλεγμένου με την παράταξη ΑΝ.Α.ΦΟΡΑ,  το οποίο, με επανειλημμένες κινήσεις  και πρακτικές στράφηκε ενάντια στο κύρος και την αξιοπιστία του σωματείου, ιδιαίτερα σε ώρες κρίσιμες και αποφασιστικές για τον κλάδο. Ταυτόχρονα εκφράζουμε την πλήρη στήριξή μας στο Προεδρείο της ΕΛΜΕ και ιδιαίτερα στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ για την προσωπική επίθεση που δέχεται.
Οι συγκεκριμένες ενέργειες, ατομικές ή της παράταξής του, που έχουν απασχολήσει το Δ.Σ εδώ και πάρα πολύ καιρό (για κάποιες από αυτές έχει ήδη ενημερωθεί το Δ.Σ της ΟΛΜΕ) ξεπερνούν τα όρια της θεμιτής πολιτικής-συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης.
Είναι ενέργειες  που εμποδίζουν τη δράση και τους στόχους του σωματείου, θίγουν το κύρος και την αξιοπιστία του, απαξιώνουν τις αποφάσεις του, προσβάλουν και συκοφαντούν τα μέλη του. Σύμφωνα δε με το  καταστατικό του σωματείου  επισύρουν ακόμα και την διαγραφή από μέλος του Δ.Σ αλλά και της ΕΛΜΕ συνολικά.  
Τέτοιες ενέργειες είναι:
1.      Εμπλοκή για την αφαίρεση έδρας στο ΔΣ από άλλη εκλεγμένη παράταξη που οδήγησε σε ασφαλιστικά μέτρα, δικαστική επίλυση  και αναστολή σύστασης του νεοεκλεγμένου τότε ΔΣ για έναν ολόκληρο χρόνο.
2.      Απόσπαση (χωρίς να έχει επιστραφεί μέχρι σήμερα) από τον Κυριαννάκη Κων/νο, Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Φωκίδας σε προηγούμενη θητεία, εγγράφου του Πρωτοδικείου  Άμφισσας  προς την ΕΛΜΕ Φωκίδας.
3.      Απόσπαση και φωτοτύπηση εγγράφων, που αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, από τους ονομαστικούς-προσωπικούς φακέλους των υποψήφιων διευθυντών κατά τη διαδικασία  των προηγούμενων κρίσεων στελεχών.
4.      Καταγγελία σε Εισαγγελέα και Αστυνομία εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων  που αφορά στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.
5.      Απαίτηση προς τον Δ.Δ.Ε. Φωκίδας να μην επιτρέπει να στέλνονται οι ενημερώσεις των αιρετών μελών του Δ.Σ και του ΠΥΣΔΕ στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς μέσω mail από τις σχολικές τους μονάδες. 
6.      Ανακοινώσεις με τις οποίες «φωτογραφίζει» και «στοχοποιεί» συναδέλφους μέλη του σωματείου  καταλογίζοντάς τους, ψευδώς, ευθύνες ότι τάχα δεν δέχονται να καλύψουν κενά μαθημάτων, που υπάρχουν στα σχολεία λόγω μη πρόσληψης και  αδιοριστίας εκπαιδευτικών.     
   Αποκορύφωμα αυτών των απαράδεκτων ενεργειών η προσπάθεια του να «εκπαραθυρώσει» το Δ.Σ της Ένωσης από το φυσικό χώρο συνεδριάσεων του, το σχολείο, να παρεμποδίσει, στις 4/6/2020 και στο χώρο του ΕΠΑΛ Άμφισσας- έδρα της ΕΛΜΕ, την πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Δ.Σ της ΕΛΜΕ και τη λήψη αποφάσεων, τη στιγμή που ο κλάδος βρισκόταν σε συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχέδιου για την Παιδεία και  στην τροπολογία του ΥΠΑΙΘ για την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος.
   Συγκεκριμένα:
Με έγγραφο-αίτησή του προς τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών, στις 3/6/2020, ζητά να πληροφορηθεί «εγγράφως και με σαφήνεια  αν υπάρχει άδεια από αρμόδιο διοικητικό όργανο για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Φωκίδας στο ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας…»
Το μέλος του Δ.Σ,  έβαλε μπροστά στο συλλογικό συμφέρον του κλάδου, το ατομικό- προσωπικό του συμφέρον καθώς στη συγκεκριμένη συνεδρίαση υπήρχε στην ημερήσια διάταξη θέμα σχετικό με την  αντισυνδικαλιστική, αντικαταστατική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του που έχει απασχολήσει το ΔΣ της ΕΛΜΕ αλλά και τους συναδέλφους.
Ανάλογα έχει πράξει στο παρελθόν , ζητώντας αν υπάρχει σχετική  άδεια για το χώρου  πραγματοποίησης  προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα καταφέρεται με ψευδείς καταγγελίες και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ενάντια στο συλλογικό όργανο, την ΕΛΜΕ Φωκίδας, στους εκλεγμένους εκπροσώπους της στο  Δ.Σ., στο οποίο και ο ίδιος είναι μέλος, και ιδιαίτερα στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ που τυχαίνει να είναι και εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος, στοχοποιώντας τους, όπως επανειλημμένα άλλωστε κάνει και με άλλους συναδέλφους.
Συκοφαντεί, διασύρει και κατηγορεί, στα τοπικά (πχ blog της ΑΝ.Α.ΦΟΡΑ, ΩΡΑ ΦΩΚΙΔΑΣ, ΚΑΡΤΕΡΙΑ) αλλά και πανελλήνια (πχ Alfavita) ΜΜΕ, το Δ.Σ.  της ΕΛΜΕ ως «παράνομο» και για  «αντικαταστατικές» και «αντιδημοκρατικές» ενέργειες, που δήθεν του στερούν την άσκηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών του δικαιωμάτων.
Ο ίδιος επανειλημμένα απουσιάζει από τις διαδικασίες του σωματείου αδικαιολόγητα ή προφασιζόμενος διάφορα πχ ότι δεν ενημερώθηκε έγκαιρα, δεν τηρήθηκε το καταστατικό, ότι μόνο με τηλεδιάσκεψη συμμετέχει σε συνεδριάσεις Δ.Σ την περίοδο της πανδημίας κλπ.  
Η συγκεκριμένη παράταξη και ο εκπρόσωπός της στο Δ.Σ έχει σαφή στόχευση: είναι η συλλογική αγωνιστική δράση του σωματείου, η φίμωση  του μαχόμενου συνδικαλισμού. Θέλουν σωματείο αδρανή, χώρο ατομικού παραγοντισμού και διαχείρισης της μίζερης πραγματικότητας που βιώνουμε.
Ο συνδικαλισμός με συκοφαντίες και ανυπόστατες κατηγορίες, χωρίς αρχές και ήθος δεν ανήκουν στις παραδόσεις του αγωνιζόμενου εκπαιδευτικού κινήματος, δεν έχουν θέση στα συλλογικά μας όργανα.

Καλούμε το μέλος του ΔΣ και μέλος της ΑΝ.Α.ΦΟΡΑ, Δ.Κ., αλλά και την παράταξή του, να σταματήσει αυτού του είδους τις απαράδεκτες, αντισυναδελφικές και αντισυνδικαλιστικές ενέργειες. Επίσης, να επιστρέψει το έγγραφο του Πρωτοδικείου καθώς και τα φωτοτυπημένα αντίγραφα που απέσπασε από τους προσωπικούς φακέλους των υποψήφιων διευθυντών ώστε να καταστραφούν.
Καλούμε το Δ.Σ της ΟΛΜΕ "εδώ και τώρα" να τοποθετηθεί και να καταγγείλει τις συγκεκριμένες απαράδεκτες, αντισυναδελφικές και αντισυνδικαλιστικές ενέργειες, παίρνοντας υπόψη και τις προηγούμενες σχετικές καταγγελίες της ΕΛΜΕ Φωκίδας.































                                                                   



                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου