in ,

Επεισόδιο σε σχολείο στο Λασίθι έφερε στο «φως» τις ελλείψεις δασκάλων ειδική αγωγής

Τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην ειδική αγωγή με ελλείψεις εκπαιδευτικών και πολλά εμπόδια στη διδασκαλία, αναδεικνύει ένα ακόμα περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο, αυτή τη φορά στην περιοχή της Ιεράπετρας.
Δασκάλα δέχτηκε επίθεση από μαθητή όπως πάντα καταγγέλλει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα». Όπως τονίζει ο Αργύρης Πανταζής «το θέμα το οδηγήσαμε στον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του δήμου Ιεράπετρας, τον γνωστό καθηγητή κ.Σαρρή και αμέσως έγιναν ενέργειες έτσι ώστε να δούμε τι έχει συμβεί. Το θέμα είναι σοβαρό. Αντιλαμβάνεστε ότι θέλει ειδικό χειρισμό καθώς πρόκειται για ανήλικο παιδί, να δούμε τους λόγους που συνέβη, υπό ποιες συνθήκες…».
Σύμφωνα με τον κ.Πανταζή προκύπτει θέμα πολιτικών ευθυνών, στην προκειμένη περίπτωση του υπουργείου, καθώς δεν έχουν διοριστεί -όπως υποστήριξε- αρκετοί καθηγητές ειδικής αγωγής που γνωρίζουν απόλυτα τον χειρισμό αυτών των καταστάσεων.
Όπως τονίζει ο κ. Πανταζής «στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε δάσκαλος αλλά είχε περιοριστεί σε μάθηση 10 ωρών την εβδομάδα, και αυτό ήταν το αίτιο για το δυσάρεστο γεγονός».
Το περιστατικό σημειώθηκε πριν δύο εβδομάδες αλλά σύμφωνα με τον κ.Πανταζή μόλις πρόσφατα καταγγέλθηκε στον ίδιο.
neakriti.gr