in ,

Επιτέλους το Λασίθι «μπαίνει στο κάδρο» της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Κρήτη.

Επιτέλους το Λασίθι «μπαίνει στο κάδρο» της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Κρήτη.
 
Μετά από πολύχρονες προσπάθειες των Λασιθιωτών, με  ελπίδες, απογοητεύσεις, παλινωδίες, δημιουργούνται τμήματα, κλείνουν τμήματα … το ΛΑΣΙΘΙ με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας  κάνει ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
 
Με την δημιουργία του νέου  «Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης»:

  • Ιδρύεται Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας με έδρα τον Άγιο Νικόλαο

με το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

  • Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, με έδρα τη Σητεία.
  • Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο.
  • Τμήμα Φυσικοθεραπείας, με έδρα την Ιεράπετρα,

Στα πλαίσια του νέου Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου (Π.Ε.Κ.) που ιδρύεται ως ακαδημαϊκή μονάδα του Ιδρύματος, ένα από τα Ινστιτούτα, το Ινστιτούτο Οικονομικής Ανάλυσης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού, θα έχει έδρα τον Άγιο Νικόλαο,
Τα Τμήματα 1) Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, 2) Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και 3) Φυσικοθεραπείας αποτελούν μια ομάδα προσανατολισμένη στην υγεία και την  ποιότητα ζωής με ισχυρές συνέργειες μεταξύ τους. Σε συνδυασμό με το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στην Νεάπολη, διαμορφώνει νέα αναπτυξιακή προοπτική για το Λασίθι με καθοριστικό το ρόλο της εκπαίδευσης και της έρευνας, και καλύπτει ανάγκες ολόκληρης της Κρήτης.
 
Προσωπικά θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσους συνέβαλλαν διαχρονικά, ώστε να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα, την τοπική αυτοδιοίκηση, συλλογικούς φορείς αλλά και τον κάθε Λασιθιώτη.
 
 
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω:
Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος κατανόησε τις αρνητικές συνέπειες του ελλείμματος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον νομό και εργάστηκε δημιουργικά για την πρόταση αυτή, στα πλαίσια του νέου χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα
Τον Πρύτανη  του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ κ. Νίκο Κατσαράκη  για την συνεργασία μας στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Τον Διευθυντή του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου κ. Κώστα Παναγιωτάκη και τους καθηγητές.
Τέλος, θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη για την αμέριστη συμπαράσταση του  στις προσπάθειές μας για την Ανώτατη εκπαίδευση αλλά και για τα προβλήματα στο νομό συνολικά.
 
Πίστευα και πιστεύω ότι το Λασίθι αξίζει μια καλύτερη αντιμετώπιση και σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.
 
Μανόλης Θραψανιώτης
Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ