in , ,

Ζήσε στα Αντικύθηρα με μισθό και διευκολύνσεις

Το γύρο του διαδικτύου με πληθώρα δημοσιευμάτων στα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνει η είδηση ότι τα Αντικύθηρα δίνουν 500 ευρώ το μήνα καθώς και οικόπεδο σε οποιονδήποτε θελήσει να εγκατασταθεί στο απομακρυσμένο νησί που σήμερα έχει μόλις 24 κατοίκους οι οποίοι αυξάνονται σε 40 το καλοκαίρι.

Οι «νέοι» κάτοικοι θα μπορούν να κατασκευάσουν κατοικία ή να λειτουργήσουν την επιχείρησή τους στο νησί, το οποίο βρίσκεται 45 λεπτά με πτήση από την Αθήνα.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Εκκλησία η οποία υπόσχεται ότι θα καταβάλλει το ποσό αυτό στους ενδιαφερόμενους να μείνουν στο νησία για μια τριετία.

Ιδανικά, το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες οικογένειες οι οποίες θα ενισχύσουν τον πληθυσμό της περιοχής που μειώθηκε δραματικά από τις αρχές του 20ου αιώνα όταν υπήρχαν 300 κάτοικοι.

Οι νέοι εγκατέλειψαν το νησί και κατευθύνθηκαν σε πιο πυκνοκατοικημένα ελληνικά νησιά για εργασία, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός που απέμεινε να γερνάει.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, υπάρχουν δυνατότητες εργασίας σε επαγγέλματα όπως οι ψαράδες, οι κατασκευαστές και οι αρτοποιοί.

Το νησί είναι αγροτικό και δεν υπάρχει τράπεζα ή ΑΤΜ αλλά λίγα μόνο καταστήματα. Ένα μικρό κατάστημα έχει βασικά είδη διαστροφής, λαχανικά τοπικής παραγωγής και κρασί.

Ωστόσο υπάρχει ηλεκτρισμός και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν το νησί διαθέτει ένα σπίτι καταχωρημένο στην Airbnb, ένα χόστελ και άλλα λίγα καταλύματα που μπορούν να φιλοξενήσουν επισκέπτες.

Προτεραιότητα δίνεται στις ελληνικές οικογένειες, όμως νέοι κάτοικοι μπορούν να γίνουν και ενδιαφερόμενοι άλλων εθνικοτήτων. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, 4 οικογένειες έχουν ήδη λάβει έγκριση για να μετοικήσουν στο νησί.