in

Η Ιταλική RAI στο Λασίθι για την προβολή του τόπου

Επίσκεψη στην Ανατολική Κρήτη και ειδικότερα στον Άγιο Νικόλαο , την Ιεράπετρα , τη  Σητεία και το Οροπέδιο Λασιθίου πραγματοποιούν από σήμερα Πέμπτη 29-11-2018 και μέχρι την Κυριακή 02-12-2018 ο σκηνοθέτης της ιταλικής τηλεόρασης RAI 3 και δύο οπερατέρ οι οποίοι αναμένεται να προβάλουν στη χώρα τους το νησί μας ως ένα ποιοτικό και ασφαλή  προορισμό ,αλλά παράλληλα και τον πολιτισμό του, την ιστορία του ,την κρητική διατροφή ενώ θα «περπατήσουν στα βήματα» στον τόπο καταγωγής του μοναδικού Κρητικού Πάπα στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, του Πάπα Αλεξάνδρου του Ε΄.

Η αποστολή έχει συνδιοργανωθεί από την Περιφέρεια Κρήτης με την επίτιμη Πρόξενο της Ελλάδας στην Μπολόνια κα. Γεωργία Λαμπράκη η οποία κατάγεται από το Ηράκλειο.  

Το πρωί η ιταλική αποστολή καθώς και η επίτιμη Πρόξενος της Ελλάδας στην Μπολόνια κα. Γεωργία Λαμπράκη επισκέφθηκαν  την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κα. Πελαγία Πετράκη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου όπου δήλωσαν γοητευμένοι και εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές του νησιού μας τις οποίες  όπως επεσήμαναν θα προβάλλουν μέσα από ένα 45λεπτο ντοκιμαντέρ .Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Κλώντζας.

« Χαιρόμαστε πολύ που βρισκόμαστε εδώ σε μια προσπάθεια που κάνουμε  για την προώθηση του χειμερινού τουρισμού αλλά και για να προβάλουμε την κρητική-μινωική διατροφή καθώς και τις ομορφιές  της Κρήτης μας» επεσήμανε σε δηλώσεις της η επίτιμη πρόξενος της  Ελλάδας στην Μπολόνια κα. Γεωργία Λαμπράκη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου από την πλευρά της ,τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την προβολή που θα κάνουν στο νησί μας ενώ παράλληλα τους δώρισε  τα βιβλία « Οι αιωνόβιες ελιές της Κρήτης» και το λεύκωμα « Η Κρήτη της καρδιάς μας» καθώς και παραδοσιακά προϊόντα.

Να σημειωθεί ότι σήμερα επισκέπτονται την Νεάπολη και ειδικότερα την περιοχή Καρές τόπο καταγωγής του Πάπα Αλεξάνδρου του Ε ‘του κατά κόσμο Πέτρου Φίλαργου ή Φιλάρετου αλλά και την  περιοχή «Φραρό» ενώ παράλληλα θα επισκεφθούν ελαιουργείο της περιοχής , εργαστήρι σουμάδας καθώς και εργαστήρι με τυροκομικά αγροτικά προϊόντα .

Αύριο  Παρασκευή 30-11-2018 θα επισκεφθούν στο Καβούσι  τον αρχαίο ελαιώνα και την αρχαιότερη ελιά ενώ από τον πολιτιστικό σύλλογο Καβουσίου θα πραγματοποιηθούν διάφορα πολιτιστικά δρώμενα.

Το Σάββατο 01-12-2018 ο σκηνοθέτης ,οι οπερατέρ της Ιταλικής τηλεόρασης καθώς και η επίτιμη Πρόξενος της Ελλάδας στην Μπολόνια κα. Γεωργία Λαμπράκη θα βρεθούν στο Οροπέδιο Λασιθίου για να θαυμάσουν τους ανεμόμυλους της περιοχής ενώ στη συνέχεια  θα επισκεφθούν κρητικό ρακοκάζανο όπου θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πως γίνεται η διαδικασία απόσταξης της ρακής.

Την Κυριακή 02-12-2018  θα βρεθούν σε ελαιουργεία στην περιοχή της Σητείας όπου θα μπορούν να δουν επίσης πως γίνεται η παραγωγή ελαιολάδου ενώ θα επισκεφθούν και  χωριά της Σητείας όπου θα δοκιμάσουν τα παραδοσιακά τους προϊόντα.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουν τις επισκέψεις τους σε  Ηράκλειο αλλά και Ρέθυμνο .