in ,

Η φονική πεταλούδα συνεχίζει την καταστροφή

Την ώρα που η φονική πεταλούδα Tuta Absoluta συνεχίζει και φέτος το καταστροφικό της έργο στις υπαίθριες καλλιέργειες ντομάτας, οι αγρότες επιδιώκουν να συναντήσουν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost γίνονται ενέργειες ώστε το ραντεβού να κλειστεί στις αρχές του Νοέμβρη, με τους εκπροσώπους των παραγωγών από το Τυμπάκι, την Ιεράπετρα και άλλες αγροτικές περιοχές να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις από τον κ. Μάκη Βορίδη.
Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι η Tuta Absoluta και φέτος έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, την ώρα που η αντιμετώπιση της είναι ιδιαίτερα δαπανηρή.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανώλης Ορφανουδάκης στο cretapost, για τους αγρότες το ζήτημα αυτό είναι μείζον, αφού βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται από τη φονική πεταλούδα.
Και όλα αυτά την ώρα που οι ίδιοι έχουν προτείνει εδώ και χρόνια την ένταξη τους στη μέθοδο «Κομφούζιο», η οποία θα σώσει τους παραγωγούς από την πεταλούδα. Το παράδοξο είναι ότι ζητούν την ένταξη τους σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, το οποίο ήδη εφαρμόζεται για τους παραγωγούς άλλων περιοχών της χώρας!
cretapost.gr