in ,

Καλούμε τα φροντιστήρια να βοηθήσουν.

Ένα δίκτυο εθελοντισμού και αλληλεγγύης για την Παιδεία θέτει και φέτος σ’ εφαρμογή η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου. Η επιτυχής λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Γιάννης Γιαννακάκης» κατά τα προηγούμενα έτη, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια και στήριξη σε παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών αποτελεί τη βάση για την περαιτέρω συνέχεια της προσπάθειας μας.
Φέτος, η Ένωση απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Νικολάου και της Νεάπολης, όπως παρέχουν δωρεάν φοίτηση σε παιδιά από οικογένειες με χαμηλό οικονομικά εισόδημα. Τα φροντιστήρια που θα δώσουν μία θέση στα τμήματα τους θα έχουν και την αντίστοιχη προβολή από την Ένωση ως ανταπόδοση της προσφοράς τους. Κατόπιν συνεννοήσεως με τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν συλλεγεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία αναφορικά με το εν λόγω εγχείρημα, δηλ. ο αριθμός των παιδιών ανά τάξη, ανά μάθημα και περιοχή.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από τους φροντιστές του δήμου μας, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν βοήθεια στην μαθητική τους πορεία. Η κοινωνική αλληλεγγύη και αρωγή είναι αρετές που όλοι μας, γονείς και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας στην πράξη!
Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κυρία Κρητσωτάκη-Δρακωνάκη Ιωάννα {6982095285)και τον κύριο Ευαγγελιδάκη Άγγελο (6976858182) για την περιοχή του Αγίου Νικολάου και με τον κύριο Σιαμπάνη Χάρη (6944459774) για την περιοχή της Νεάπολης.
 
Εκ του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων