in ,

Κατάνυξη και πίστη την Κυριακή του Πάσχα στη Νεάπολη, photos.

 

Την Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τέλεσε την Εναρκτήριο Ακολουθία του Πάσχα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, παρουσία κληρικών από όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και πλήθους ευσεβών χριστιανών. Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε με πομπή η λιτάνευσις και η μεταφορά της Αναστάσεως, συνοδεία της Φιλαρμονικής Νεαπόλεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας, όπου τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης.

                     

Η ευαγγελική περικοπή της ημέρας ανεγνώσθη σε έξι γλώσσες: από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμ. Τίτο Ταμπακάκη στην γαλλική, από τον Αιδεσ. Πρωτ. Κωνσταντίνο Περβολαράκη στην λατινική, από τον ιεροκήρυκα Πανοσ. Αρχιμ. Εμμανουήλ Κατσαρό στην αγγλική, από τον Αιδεσ. Πρωτ. Γεώργιο Ανδρεαδάκη στην ιταλική και από τον Αρχιδιάκονο Ευγένιο Καρακωνσταντάκη στην ελληνική, ενώ με αριστοτεχνικό τρόπο απέδωσε την ευαγγελική περικοπή στην ομηρική γλώσσα ο Άρχων Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας κ. Εμμανουήλ Φούσκης.

   

Έπειτα ανεγνώσθη το πασχάλιο μήνυμα της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τω Αγίω Πάσχα. Μετά το πέρας της Ακολουθίας εψάλη το Πολυχρόνιον της Α.Θ.Π.

  

Η Ακολουθία ολοκληρώθηκε με την μεταφορά της Αναστάσεως με πομπή στο Επισκοπείο, όπου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος μοίρασε πασχαλινές ευλογίες στους κληρικούς και σε όλους τους παρευρισκομένους ευσεβείς χριστιανούς και ευχήθηκε Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να αναστηθεί στις καρδιές όλων μας.

      

πηγη impeh.gr