in , , ,

Μαν. Μενεγάκης: Απαράδεκτη εξαίρεση του Λασιθίου

Ο Μανώλης Μενεγάκης υπ. περιφερειακός σύμβουλος Λασιθίου σχολίασε αναφορικά με την ικανοποίηση της Περιφέρειας Κρήτης  για τον ΒΟΑΚ:
 
«Απαράδεκτη εξαίρεση του Λασιθίου. Ακόμα και το κομμάτι Άγιος Νικόλαος-Νεάπολη-Χερσόνησος που αναφέρθηκε ότι εξετάζεται η κατασκευή του με ΣΔΙΤ είναι εκτός της βασικής σχεδίασης του νέου ΒΟΑΚ. Ιεράπετρα-Σητεία στα αζήτητα. Ενώ στα Χανιά η κυβέρνηση εξετάζει την περίπτωση να εντάξει το κομμάτι μέχρι την Κίσσαμο. Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης καμμία αντίδραση! Η δε επανάληψη της ιστορίας με τα διόδια που δήθεν δεν θα πληρώνουν οι ντόπιοι παρά μόνο οι τουρίστες ενώ απαγορεύεται η διάκριση αυτή από το Ευρωπαϊκό δίκαιο είναι υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Χρειαζόμαστε ανθρώπους να λένε την αλήθεια, να διεκδικούν με γνώμονα την ισότιμη ανάπτυξη του νησιού και να μην μένουν σιωπηλοί στην υποβάθμιση του τόπου μας.
Ακόμα και να επιτρέπονταν η διάκριση για τα διόδια σε ντόπιους και μη, θα ήταν ανεφάρμοστη. Ο παραχωρησιούχος υπολογίζει τα κόστη, τις αποσβέσεις και το κέρδος του επί του φόρτου του δρόμου. Δεν είναι δυνατόν να μετρήσει πόσα αυτοκίνητα τα οδηγούν ντόπιοι και πόσα τουρίστες ή να αναλάβει να λειτουργεί ένα δρόμο που το χειμώνα για παράδειγμα δεν θα πληρώνει σχεδόν κανείς διόδια. Είναι να απορεί κανείς με αυτούς τους ανθρώπους”
Μανώλης Μενεγάκης υπ. περιφερειακός σύμβουλος Λασιθίου