in

Με Νίκο Κοκκίνη η Γεωργία Πολυχρονάκη

Γεννήθηκα το 1982 στην Νεάπολη Λασιθίου. Γονείς μου είναι ο Θεόδουλος (Λάκης) και η Σοφία (Σόνια). Είμαι παντρεμένη με τον Μάνο Κοκκίνη και έχω δύο παιδιά τον Ρούσσο και την Κοραλία.

Αποφοίτησα απ’ το Ενιαίο Λύκειο Νεάπολης το 2000. Το 2005 ορκίστηκα Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας και είμαι τελειόφοιτη του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχω παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), κύκλους σεμιναρίων πάνω στο θέατρο και στην φωτογραφία κ.α.
Επί σειρά ετών εργάστηκα ως φωτογράφος. Επίσης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου και ως υπεύθυνη στην φοιτητική λέσχη του Τ.Ε.Ι. Αγ. Νικολάου ενώ τα τελευταία 3 χρόνια εργάζομαι σε μικροβιολογικό εργαστήριο.
Απ’ το 2007 συμμετέχω ενεργά στην διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στην περιοχή της Νεάπολης.

Τα τελευταία 11 χρόνια είμαι συντονίστρια και συμμετέχουσα σε φωτογραφικές εκθέσεις. Έχω διατελέσει επί τριετίας Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Νεάπολης. Απ’ το 2012 είμαι μέλος του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου (Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν.) . Τον περασμένο Νοέμβριο εκλέχτηκα Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγ. Νικολάου (Νεάπολη, Κριτσά, Αγ. Νικόλαος). Απ’ τον Μάιο του 2014 είμαι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αγ. Νικολάου με τον συνδυασμό «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» με επικεφαλής τον κ. Κουνενάκη Δημήτρη ανήκοντας στον χώρο της αντιπολίτευσης. Από τα νεανικά μου χρόνια μέχρι σήμερα έχω συμμετάσχει ενεργά σε πολλούς συλλόγους – ομάδες είτε ως μέλος είτε ως γραμματέας. Μεταξύ αυτών είναι: Δημοτική Φιλαρμονική Νεάπολης, Νέοι Νεάπολης, Σωματείο Φίλων Παιδόπολης Νεάπολης, Φωτογραφική Ομάδα Νεάπολης, Ποδηλατικός Αθλητικός Όμιλος «ΔΡΗΡΟΣ» Νεάπολης Λασιθίου, Λέσχη Φιλών Νοσοκομείου «Η Θετική Σκέψη» κ.α.

Μετά την σχεδόν πενταετή μου θητεία ως Δημοτικός Σύμβουλος αποφάσισα εκ νέου να συμμετάσχω στις επερχόμενες εκλογές πρεσβεύοντας πάντα τις ίδιες ιδέες και τις σκέψεις. Πιστεύω ακράδαντα ότι η περιοχή μας έχει προοπτικές, υπόβαθρο, ιστορία και ομορφιές που πρέπει να αναδείξουμε και να προβάλλουμε. Πλούσιο πρωτογενή τομέα με τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Μια ενδοχώρα γεμάτη μικρούς οικισμούς, που εκπέμπουν γοητεία στον χρόνο και δεκάδες ξωκλήσια και μοναστήρια, που συνθέτουν την πολιτισμική μας ταυτότητα. Κτηριακή κληρονομιά που πρέπει να αξιοποιηθεί. Ζούμε σ’ έναν τόπο ιδανικό καθότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μπορείς να βρεθείς απ’ το βουνό στην θάλασσα και αυτή την ιδιαιτερότητα και ποικιλομορφία οφείλουμε να προάγουμε με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη σεβόμενοι την ταυτότητα της κάθε περιοχής. Πρέπει εκ νέου να επαναπροσδιορίσουμε τι θέλουμε και πως θέλουμε να ζούμε. Πρωτίστως όμως για να επιτύχουμε πρέπει να σεβαστούμε τον ίδιο μας τον εαυτό, μετά τον γείτονας μας, τους γύρω μας, την πόλη μας, τα χωριά μας, την φύση μας , την ιστορία μας.
Πολυχρονάκη Γεωργία
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «αλλάΖουμε τον Δήμο»