in

Ξεκινά το 2ο κομμάτι του μεγάλου έργου στην Κριτσά

Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, ξεκινά στην Κριτσά, το δεύτερο κομμάτι της εργολαβίας του μεγάλου έργου που αφορά στην βελτίωση των υποδομών στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Σύμφωνα με την μελέτη που έχει εκπονηθεί, περιλαμβάνονται τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις που αποσκοπούν αφενός στην αισθητική αναβάθμιση των περιοχών και αφετέρου στην βελτιώση της ασφαλείας και της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με την παραπάνω εργολαβία ουσιαστικά καλύπτεται ένα πολύ μεγάλο κομμάτι εσωτερικού οδικού δικτύου της Κριτσάς, με πλακόστρωτα, γεγονός που δίνει την δυνατότητα να αναδειχθεί στο εξής, το εσωτερικό κομμάτι, αυτού του  εξαιρετικού οικισμού, του ενιαίου δήμου Αγίου Νικολάου.
Πρόκειται – όπως εξήγησε για ένα έργο,  το οποίο έρχεται να συμπληρώσει, άλλες παρεμβάσεις που έγιναν μέχρι σήμερα (τοιχίο στο δρόμο προς Καθαρό, κάγκελα για την προστασία περιοχών) .
Εξ άλλου τις επόμενες ημέρες, αναμένεται η έγκριση και στην συνέχεια η δημοπράτηση του δρόμου από τον κάμπο της Κριτσάς έως τον Άγιο Σίλα στο Καλό Χωριό, ένα έργο ζωτικής σημασίας που αναμένεται να συνδέσει τις δύο περιοχές.
Όπως τόνισε ο  κ. Ζερβός, μετά την επίλυση του ζητήματος για την διασφάλιση αίθουσας εργαστηρίων Η/Υ στο Γυμνάσιο της Κριτσάς, καθώς και με όσα έχουν γίνει κατά το παρελθόν στην συγκεκριμένη δημοτική κοινότητα, επιβεβαιώνεται ότι η δημοτική αρχή, μεριμνά ισάξια για όλες τις τοπικές κοινότητες προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά, στο γίγνεσθαι του Δήμου.
Σύμφωνα με την Δ/νση Μελετών, για την τοπική κοινότητας της Κριτσάς έχουν προγραμματιστεί τα παρακάτω  :Ασφαλτόστρωση νέας οδού προς Καθαρό με αντιολισθηρή άσφαλτο , διάστρωση βιομηχανικού δαπέδου στο διάδρομο εισόδου στην Παναγία Κερά, Πλακόστρωση παρόδου Κριτσωτοπούλας, Πλακόστρωση οδού προς Μουσείο Μασσάρου από Αγία Πελαγία έως Αφέντη Χριστό, Πλακόστρωση οδού από Μουσείο Μασσάρου προς Άγιο Γεώργιο, Πλακόστρωση πλατείας Αγίου Γεωργίου Χαρακίτη, Πλακόστρωση οδού από εκκλησία Παναγία Οδηγήτρια προς εκκλησία Άγιο Πνεύμα, Πλακόστρωση γύρω από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος, Πλακόστρωση γύρω από την εκκλησία Αγίου Γεωργίου – Πλατανια, Πλακόστρωση γύρω από  Κοινοτικό Ιατρείο, Πλακόστρωση από Άγιο Παντελεήμονα – οδος Εμμ. Κοζύρη, Πλακόστρωση από κατάστημα “Πλάτανος” έως Πλάι, Ασφαλτόστρωση οδού στον Κάμπο Κριτσάς και τέλος Πλακόστρωση σε δύο στενά απέναντι από το Κοινοτικό Κατάστημα και στην πάροδο Γ. Δετοράκη.