in , ,

Ο Γιάννης Ανδρουλάκης υποψήφιος στην Π. Ε Λασιθίου με Σταύρο Αρναουτάκη

Στον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη για την ΠΕ Λασιθίου ο καθηγητής Γιάννης Ανδρουλάκης.

Την υποψηφιότητα του Καθηγητή, Γιάννη Ανδρουλάκη για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης .Ο κ Ανδρουλάκης έχει γενέτειρα την Ιεράπετρα και παράλληλα με την επιτυχή εκπαιδευτική του πορεία, έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση Α & Β βαθμού, στο Υπουργείο εξωτερικών ως σύμβουλος, ενώ είναι γνώστης τριών γλωσσών, Αγγλικής, Γερμανικής, Ιταλικής.
Ο Γιάννης Ανδρουλάκης που ανήκει στην νέα γενιά, σε δηλώσεις του ευχαριστεί τον κ Αρναουτάκη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, τονίζοντας παράλληλα την θέληση του να ενισχύσει και εκείνος με τις δυνάμεις και την εμπειρία του το μεγάλο έργο που επιτελεί η Περιφέρεια στο νησί μας.
Συγκεκριμένα ο κ Ανδρουλάκης στην δήλωση του αναφέρει: «Έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, θέλω να προσφέρω στην Περιφερειακή Ενότητα του Λασιθίου, αλλά και στην Κρήτη γενικότερα, μέσω του συνδυασμού του Σταύρου Αρναουτάκη «Κρήτη η ζωή μας » όπου ακούραστα μεθοδικά και αθόρυβα τα τελευταία χρόνια έκανε την Περιφέρεια Κρήτης να ξεχωρίζει ανάμεσα στις Περιφέρειες της Ελλάδας ακόμα και της Ευρώπης.
Οι βασικοί στρατηγικοί στόχοι ανάπτυξης του Λασιθίου είναι ο πρωτογενής τομέας και η βαριά βιομηχανία του, ο τουρισμός και ο πολιτισμός. Η επιδίωξη μου είναι το Λασίθι να έχει μια δυναμική εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων όπου με συνεργασία και συνεννόηση με τις τέσσερεις πόλεις, Ιεράπετρα, Οροπέδιο Λασιθίου, την Σητεία και τον Άγιο Νικόλαο να αναδιαμορφώσουμε τις συνθήκες για την ανάπτυξη, την περαιτέρω πρόοδο της τοπικής οικονομίας μας, την ενίσχυση των υποδομών, νέο χάρτη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την στρατηγική για το μέλλον μας, για το Λασίθι, αλλά για την Κρήτη μας.
Η εμπιστοσύνη στη νέα γενιά εγγυάται το μέλλον του τόπου. Έχοντας την εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, την γνώση της δημόσιας διοίκησης, εμείς οι νέοι άνθρωποι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες και να εκπροσωπήσουμε με επιτυχία και δυναμικότητα τον τόπο μας . Επιλέγουμε την ενεργητική πολιτική και όχι την αδράνεια, την δημιουργία νέων σχημάτων περιφερειακής συνεργασίας και όχι την απομόνωση, τις συνεργασίες και όχι την εσωστρέφεια.”
Βιογραφικά στοιχεία
Ο Γιάννης Ανδρουλάκης γεννήθηκε στην Ιεράπετρα το 1977 όπου και μεγάλωσε. Έχει καταγωγή από το Οροπέδιο Λασιθίου- το πάνω Μεραμπέλο. Είναι καθηγητής στο τομέα της πληροφορικής, απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων με εξειδίκευση στην Ανάλυση , με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση ενώ γνωρίζω Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά.
Εκτός από την επαγγελματική εμπειρία ως καθηγητής πληροφορικής, υπηρέτησα την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού και συγκεκριμένα :
-2013 και 2014: Συνεργάτης της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα του Αγροδιατροφικού Τομέα όπου συμμετείχα στην ομάδα εργασίας για την εκπόνηση, για πρώτη φορά του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης για τον πρωτογενή τομέα και την διασύνδεσή του με τον τουρισμό. Παράλληλα σχεδιάσαμε τα κριτήρια πιστοποίησης που θα έχουν τα Κρητικά προϊόντα, το brand name «Κρήτη γενέτειρα αξιών» ενώ το ίδιο διάστημα έγινε η σύνταξη φακέλων για 47 Κρητικά προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ.
-2014 και 2018: Άμισθος συνεργάτης στο Δήμο Οροπεδίου όπου συμμετέχοντας σε ομάδα εργασίας διαχειριστήκαμε και υλοποιήσαμε αναπτυξιακά και Ευρωπαϊκά προγράμματα σε συνεργασία με τις Αναπτυξιακές εταιρείες του νησιού και με Πανεπιστημιακά-Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας .
Επιπλέον διετέλεσα ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών αναπτύσσοντας τις γνώσεις μου και τις δεξιότητές μου σε θέματα στρατηγικής και διπλωματίας.”