in , ,

Ο Καρκίνος του Μαστού αν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να νικηθεί, αισιόδοξα μηνύματα απο την Κριτσά, video

«Με την Ματιά της Μαρίας »
 
«Ενημερωτική ομιλία για τον Καρκίνο του Μαστού»
Το Σάββατο18 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΛΑΤΩ» στην Κριτσά ,έγινε ενημερωτική ομιλία για τον Καρκίνο του Μαστού, οργανωμένη από Τμήμα Νέων του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριτσάς .
Ομιλητές της ενημέρωσης από το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ήταν ο Μουδατσάκης Νικόλαος Χειρούργος, Ροβίθη Μαρία Ογκολόγος- Παθολόγος και Λιοδάκης Γεώργιος Ακτινολόγος.
Ο κάθε ιατρός ανάλογα με την ειδικότητα του ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους της αίθουσας σε ότι αφορά την Πρόληψη, Διάγνωση και Θεραπεία του Καρκίνου του Μαστού.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση που πραγματικά άξιζε αφού τον τελευταίο καιρό ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα ειδικά γυναίκες ,λόγω άγνοιας των απαραίτητων εξετάσεων ή αμέλειας. Καθώς αναφέρθηκε ότι το 80%  των Καρκίνων του Μαστού μπορεί να διαγνωστεί  με την ψηλάφηση των μαστών, την μαστογραφία ή συμπληρωματικά με τον υπέρηχο. Ο Καρκίνος του Μαστού αν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να νικηθεί και δεν μεταδίδεται. Ο Καρκίνος εξακολουθεί να είναι ο μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ζωή ,η εικόνα έχει αλλάξει καθημερινά, μικρές νίκες φέρνουν όλο και πιο κοντά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του.
Αυξάνεται ο αριθμός που θεραπεύονται, βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και των μεθόδων που χρησιμοποιούνται. Για τους  πάσχοντες διευρύνεται το οπλοστάσιο της επιστήμης με νέες γνώσεις και επιστήμες ώστε οι έρευνες να γίνουν πιο αποτελεσματικές.
Τέθηκαν από το κοινό της αίθουσας πολλές ερωτήσεις προς τους γιατρούς και αυτό έδειξε ότι πραγματικά η συγκεκριμένη ενημέρωση κέντρισε αρκετά το ενδιαφέρον.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριτσάς Μιχάλης Αλέξης ευχαρίστησε τους ομιλητές, το κοινό και στην συνέχεια ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα.
 
ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ