in ,

Ο χαιρετισμός και η δήλωση των μελών της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου

  1. ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Αγαπητοί συνδημότες του Οροπεδίου Λασιθίου και εκλεγμένοι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Δήμου μας:

Εύχομαι από καρδιάς μια δημιουργική θητεία προς όφελος του λαού του Δήμου μας.

Εμείς η Λαϊκή Συσπείρωση του Οροπεδίου Λασιθίου θα προσπαθήσουμε μέσα από ωραίο και έντιμο αγώνα να έχουν οι δημότες αυτό που τους αξίζει και δικαιούνται. Το σύνθημα μας «Μπροστά οι ανάγκες του λαού» αποτελεί τη σταθερή μας πυξίδα. Γνωρίζουμε καλά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουμε στη νέα δημοτική περίοδο. Ότι θα πορευτούμε σε ένα περιβάλλον εχθρικό όπως διαμορφώθηκε από το νόμο 4623 που ψηφίστηκε στις 9 Αυγούστου 2019 και ουσιαστικά αποκλείει την αντιπολίτευση από τις αποφάσεις του Δήμου. Στο κέντρο της προσοχής μας θα βρίσκονται όλα τα ζητήματα που αφορούν τη  ζωή των Λαϊκών οικογενειών του Δήμου μας. Τα προβλήματα είναι πολλά. Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας. Τη ζωή δεν την κέρδισαν οι προσκυνημένοι. Μαζί με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους που καταστρέφονται από τους μεγάλους καρχαρίες με τα τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα της εποχής μας.

Στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας κανείς δεν περισσεύει. Εκεί θα δούμε ποιος είναι με ποιον. Ποιοι ενισχύουν τα εμπόδια και ποιοι θέλουν να τα παραμερίσουν. Εκεί θα φανεί ο ρόλος της κάθε πολιτικής δύναμης. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος με αυταπάτες και ψέματα. Πάμε κόντρα στις μειωμένες διεκδικήσεις. Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Αυτά που δικαιούμαστε θα κατακτηθούν με αγώνα.

Εύχομαι σε όλους μια καλή δημοτική περίοδο προς όφελος των κατοίκων του Οροπεδίου.

 

  1. ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΡΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

Έχοντας υπόψη τη διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία δεν ορίζεται συγκεκριμένο τελετουργικό για την ορκωμοσία αιρετών, κατά την άποψη μας η ορκωμοσία των αιρετών εκπροσώπων του λαού είναι μια πράξη που δεν έχει καμία σχέση με τις πεποιθήσεις και τον ασπασμό οποιασδήποτε θρησκείας. Είναι διαδικασία που αποτελεί μια καθαρά συνειδησιακή υπόθεση.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης Οροπεδίου ζητώ να κατατεθεί στα πρακτικά ορκωμοσίας η ακόλουθη δήλωση :

«Δηλώνουμε στην τιμή και τη συνείδηση μας να είμαστε πιστοί στην πατρίδα, να εκπληρώνουμε τίμια και ενσυνείδητα τα καθήκοντα μας και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού.»

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Οροπεδίου Λασιθίου

Χαλκιαδάκης Κωνσταντίνος

Δαλαβέρου Ειρήνη