in ,

Πατάει γερά στο Λασίθι η Hines, μετά τα Coral και Hermes στον Αγ. Νικόλαο χτυπάει και ξενοδοχείο στην Σητεία

Στην εξαγορά του Cyan Group of Hotels στην Ελλάδα της οικογένειας Κεφαλογιάννη προχώρησε η εταιρία επενδύσεων σε ακίνητα με έδρα στις ΗΠΑ, Hines.
Το τίμημα ήταν 61 εκατ. ευρώ ή 88.000 ευρώ ανά δωμάτιο.
Το χαρτοφυλάκιο της Cyan περιλαμβάνει τα ακόλουθα ξενοδοχεία στην Κρήτη: το Apollonia Resort & Spa 320 δωματίων, το Santa Marina Beach Hotel 209 δωματίων και το Sitia Beach City Resort & Spa 161 δωματίων.
Μετά την εξαγορά, τα ξενοδοχεία θα υποβληθούν σε πρόγραμμα ανακαίνισης ύψους 30 εκατ. ευρώ.
Η Hines, μετά την πρώτη εξαγορά ξενοδοχειακού ακινήτου στην Ελλάδα, στην Αθήνα, με το Grand Hyatt Athens, επιχειρεί δυναμική διείσδυση στην Κρήτη, όπου μετά την απόκτηση των ξενοδοχείων της οικογένειας Κεφαλογιάννη, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά δυο ξενοδοχείων της εταιρείας Μαμιδάκης Συμμετοχών, τα Coral (τριών αστέρων) και Hermes (τεσσάρων αστέρων) στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.
Το αμερικανικό επενδυτικό fund, με τις κινήσεις αυτές, δείχνει να αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στην ξενοδοχειακή αγορά της Κρήτης και προφανώς ανοίγει το δρόμο για την προσέλκυση και άλλων ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Η συνήθης φιλοσοφία αυτών των fund είναι να μεγιστοποιήσουν την αξία του χαρτοφυλακίου τους, ώστε σε βάθος χρόνου να πουλήσουν με σημαντικά κέρδη.
Υπενθυμίζεται ότι η Hines συνεργάζεται στο Grand Hyatt Athens με τον κ.Γιάννη Δασκαλαντωνάκη και πιθανότατα η συνεργασία αυτή θα επεκταθεί και στην Κρήτη.