in

Περιπέτεια για 107 επιβάτες σκάφους στη Σπιναλόγκα λόγω ισχυρών ανέμων

Το σκάφος παρασύρθηκε από μία δυνατή ριπή του ανέμου και προσάραξε σε αμμώδη αβαθή

Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε δυο άλλα σκάφη ενώ ξεκίνησε η επιχείρηση για την αποκόλλησή του από το τουριστικό σκάφος  “Μαργαρίτα”

Στη συνέχεια το σκάφος «Αρμενιστής» με ίδια μέσα έφτασε στο λιμάνι της Ελούντας όπου και του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να προσκομίσει το απαραίτητο βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, όπως επίσης δεν υπήρξαν ζημιές και θαλάσσια ρύπανση.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, ότι το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος “ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ” Ν. Ρόδου 258, εκτελώντας περιηγητικό πλου με εκατόν επτά (107) επιβαίνοντες, κατά τη διάρκεια προσέγγισης στη νήσο Σπιναλόγγα, εξαιτίας ριπής ανέμου το σκάφος παρασύρθηκε σε αμμώδη αβαθή .
Το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε με την συνδρομή του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» Ν.ΑΝ. 245, ενώ για λόγους ασφάλειας οι επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ -Τ/Ρ «ΜΑΔΕΡΑ» Ν.ΑΝ. 242 και στο Ε/Γ -Τ/Ρ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» Ν.ΑΝ. 327.
Το “ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ” κατέπλευσε με ιδία μέσα, κενό επιβατών, στο λιμένα Ελούντας όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, θαλάσσια ρύπανση και υλικές ζημιές σε τρίτους.