in ,

Περιτύλιγμα Αντώνη Ζερβού τα περί έργων ανάπτυξης και “ανάτασης” στην περιοχή

Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας γύρω από τις μελέτες και τα έργα που …προχωρούν στην ευρύτερη περιοχή του Σισίου από τη δημοτική αρχή Αγίου Νικολάου, με τον κ. Αντώνη Ζερβό να εξαπολύει βολές στον πρώην Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κουνενάκη, πραγματικά …εντυπωσιάστηκα για λίγα λεπτά, ως αναγνώστης, από το περιτύλιγμα έργων ανάπτυξης και “ανάτασης” για το Βραχάσι και την ευρύτερη περιοχή από την παρούσα δημοτική αρχή. 

Ως Πρόεδρος της δημοτικής Ενότητας Βραχασίου δεν …έπεσα από τα σύννεφα για τα όσα …δήθεν συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή, γιατί πολύ απλά δεν γίνονται έργα, δεν προχωρούν μελέτες και δεν δρομολογήθηκαν λύσεις σε μια σειρά ζητημάτων, εδώ και 4 και πλέον χρόνια! 

Δυστυχώς, η παρούσα δημοτική αρχή προσπαθεί να παρουσιάσει μια ωραιοποιημένη εικόνα για την περιοχή μας, ενόψει των εκλογών και αντί να “τρέξει” έστω και τώρα κομβικής σημασίας ζητήματα, τα οποία παραμένουν στάσιμα τα τελευταία χρόνια, παρακολουθεί  όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ ώστε να προβαίνει σε ανακοινώσεις, για ευνόητους λόγους. 

Από υποσχέσεις, η περιοχή μας έχει …χορτάσει.  Τα έργα έμειναν στα χαρτιά και είμαι σίγουρος ότι θα  “φιγουράρουν” στα οραματικά προγράμματα των “”υποψηφίων δημάρχων””, το επόμενο χρονικό διάστημα, οπότε οι διαμάχες και η λασπολογία θα χτυπούν “κόκκινο”. 

Δυστυχώς, τα γρήγορα “αντανακλαστικά” στο διαδίκτυο και στον έντυπο τύπο από την παρούσα δημοτική αρχή, δεν…επεκτείνονταν σε παρεμβάσεις ανάπτυξης και όλα αυτά θα κριθούν όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης. 

Πάντως, οι όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν περνούν απαρατήρητες από τους συμπολίτες μου, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά τι υλοποιείται και τι όχι. 

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό, διαπιστώνω ότι μεγάλα και μικρά έργα δεν προχώρησαν στην ευρύτερη περιοχή. 

Αναλυτικότερα: 

Η δημοτική αρχή δεν έκανε το παραμικρό για την σχολική στέγη Σισίου, καθώς δεν προχώρησε τις απαραίτητες μελέτες για την ανέγερση σχολείου.  Μάλιστα, άλλα έλεγε ο Δήμαρχος στην διάρκεια της πρώτης λαϊκής συνέλευσης ότι δηλαδή δεν μπορούν να διατεθούν χρήματα από τον δήμο και άλλα δήλωνε σε τοπική εφημερίδα, καθώς υποστήριζε ότι τα σχολεία αποτελούν την πρώτη προτεραιότητά του!  Άλλα όμως συμβαίνουν! 

Για το παραλιακό μέτωπο, η δημοτική αρχή, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες των απαιτούμενων εγκρίσεων και τίποτε άλλο. Επί της ουσίας, δεν έγινε ούτε ένα βήμα για τη διασφάλιση χρηματοδότησης. 

Για τα έργα αποχέτευσης, δεν βρέθηκαν ακόμα οι κατάλληλοι χώροι για τη χωροθέτηση των βιολογικών καθαρισμών, όπως παραδέχεται η δημοτική αρχή.  Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι, ενώ βρήκαν έτοιμη μελέτη αποφάσισαν να αλλάξουν τη χωροθέτηση του βιολογικού μετά από τέσσερα χρόνια, αναζητώντας νέους χώρους μέσα στον αστικό ιστό με συνέπεια να υπάρχουν αντιδράσεις από τους κατοίκους. 

Για την προστασία του παραλιακού μετώπου, δεν προχώρησαν οι αναγκαίες μελέτες, εδώ και 4 και πλέον χρόνια και έτσι δεν δόθηκε καμία λύση.  Επιπλέον, γίναμε ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα με φόντο τις τραγικές εικόνες κατάρρευσης ενός μεγάλου τμήματος του παραλιακού δρόμου της Μιλάτου, με τον Δήμαρχο να σηκώνει τα χέρια ψηλά, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί να παρέμβει διότι το επίμαχο τμήμα ανήκει στην Κτηματική υπηρεσία. 

Για το γήπεδο, περιμένουμε να δούμε τα μηχανήματα του δήμου για τη διαμόρφωση του χώρου, ο οποίος αγοράστηκε το 2015.  Ίσως να δούμε χωματουργικές εργασίες όσο πλησιάζουμε τις εκλογές και μετά …έχει ο Θεός! 

Για τις ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, πλακοστρώσεις, έχουμε μείνει στο ΘΑ.  Ότι θα γίνουν, με τα χρηματικά ποσά να είναι σταγόνα στον ωκεανό.  Δεσμεύσεις που ακούμε εδώ και μήνες, αλλά δεν βλέπουμε …φως στον ορίζοντα. 

Για τον Κόμβο Σεληναρίου, σίγουρα θα συζητάμε αρκετά χρόνια το επίμαχο έργο ενώ σε ότι αφορά τις υποδομές, οι εικόνες με το κακό οδόστρωμα μιλούν από μόνες τους. Οι λακκούβες μεγαλώνουν, λόγω της αδιαφορίας των αρμοδίων.  Ωστόσο, σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τους ξενοδόχους της περιοχής, οι οποίοι συνέβαλαν οικονομικά στη βελτίωση της εικόνας των δρόμων, τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Όσο για την αγροτική οδοποιία, οι αγρότες δεν χρειάζεται να εκδώσουν ανακοίνωση για την απίστευτη ταλαιπωρία και τις ζημιές στα οχήματά τους, αρκεί μια βόλτα με συνεπιβάτες τους συνεργάτες του δημάρχου για να συνειδητοποιήσουν ότι τελικά οι υποσχέσεις έπεσαν στο …κενό. 

Μην ξεχνάμε ότι επί δημαρχίας Ζερβού, “σφραγίστηκαν” παραλίες που δούλευαν 40 χρόνια, ενώ επιχειρήθηκε το “σφράγισμα” ορισμένων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τουριστική περιοχή. 

Μην ξεχνάμε επίσης, τους τίτλους τέλους στο ΚΕΠ, με την Κοινότητα να υπολειτουργεί, όπως και το γεγονός ότι σφραγίστηκε το μοναδικό δημοτικό κατάστημα στο Βραχάσι. 

Επίσης, οι δημότες δεν ξεχνούν και τα όσα συνέβησαν στα δημοτικά συμβούλια, καθώς σε “καυτά” ζητήματα υπήρξαν θεωρώ αδικίες καθώς με διαφορετικό μάτι αντιμετώπισε η δημοτική αρχή τα χρέη προς το δημόσιο που αφορούσαν εταιρείες που συγχωνεύτηκαν και με διαφορετικό μάτι, τα χρέη της Αναπτυξιακής, “στοχοποιώντας” κατά κάποιο τρόπο, πρόσωπα, με πιθανό στόχο την πολιτική τους εξόντωση! 

Η ανυπαρξία έργων είναι ορατή και σε μένα προσωπικά και στους συμπολίτες μου, οι οποίοι θα αξιολογήσουν καταλλήλως το …έργο της δημοτικής αρχής! 

 

Γιώργος Φθενάκης 

Πρόεδρος δημοτικής ενότητας Βραχασίου